Galataport yeni yılda ihaleye çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Galataport yeni yılda ihaleye çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2010 11:41

Türkiye'nin en önemli ve İstanbul'un tek kruvaziyer Limanı olan Galataport, 5 yıl aradan sonra yeniden ihaleye çıkıyor.

Haberin Devamı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Salıpazarı Limanı için yeni yılın ilk çeyreğinde işletme hakkı devri modeliyle ihaleye çıkarılacağını açıkladı.  Bakan Şimşek, Maliye Bakanlığı gider bütçesi ve gelir bütçesi nedeniyle TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda bir sunuş yaptı. Şimşek kendisine bağlı Özelleştirme
İdaresi'nin çalışmaları hakkında bir bilgi verdi.

Aysel ALP yazıyor
hurriyet.com.tr

ÅžimÅŸek,"Türkiye'nin en önemli kruvaziyer limanı olan Salıpazarı için 2011 yılının ilk çeyreÄŸinde iÅŸletme hakkı devri modeliyle ihale ilanına çıkılması planlanmaktadır" dedi. ÅžimÅŸek otoyol ve köprü özelleÅŸtirmelerinin ise 25 yıllığına iÅŸletme hakkının verilmesi yöntemiyle yapılmasının planlandığını belirtti.Â

Milli Piyango'nun özelleştirme çalışmalarının ise özel kanunla yürütüldüğünü anımsatan Şimşek, özelleştirme yöntemi konusunda çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Şimşek, Halkbank, Türk Telekom ve THY'ye ait kamu paylarının özelleştirilmesinin ise piyasa şartlarının elverişli olması ve alınacak kurul kararları doğrultusunda başlanacağını vurguladı.

GALATAPORT LİMANI'NDA İSİM DEĞİŞİKLİĞİ

Özelleştirme İdaresi Galataport ihalesine Galataport Limanı olarak çıkamıyor. Çünkü 3 ayrı girişimci Galataport isim hakkını aldığı için idare ihaleyi Salıpazarı ihalesi olarak yapılacak. Özelleştirme idaresi 1 Şubat 2010'dan itibaren projeye danışmanlık yapacak olan firmalardan teklif almaya başladı.

Ä°LK Ä°HALEYÄ° DANIÅžTAY Ä°PTAL ETMÄ°ÅžTÄ°

2005 yılında yapılan ihaleyi İşadamı Mehmet Kutman ile Sami Ofer konsorsiyumu 4.33 milyar dolarlık teklif ile kazanmıştı. İhale Danıştay'ın imar planına yönelik kararından sonra 2006'da ihale iptal edilmişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!