Füze projelerine hız verildi

Güncelleme Tarihi:

Füze projelerine hız verildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2007 12:06

Türkiye hava sahasının daha da güçlenerek etkinleştirilmesini sağlayacak orta, kısa ve uzun menzilli füze sistemleri tedarik projelerin bir yenisi daha eklendi.

Haberin Devamı

Silahlı Kuvvetlerin mevcut füze sistemleri ile ilgili proje paketini hazırlayan Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Kara Kuvvetleri Komutanlığı için ”Orta İrtifa Hava Savunma Füze sistemleri tedarik edecek.

Savunma Sanayii Müsteşarlığının bilgi istek dokümanlarının yayınlanması ile start alan orta irtifa hava savunma füze sistemi kapsamında, Kara kuvvetleri Komutanlığı için 3 adet Orta irtifa hava savunma sistemi alınacak.

Tedarik programına göre bu çerçevede SSM, proje kapsamındaki müteakip planlamalarda yararlanmak üzere ilgili firmalardan idari, mali ve teknik bilgi alınması amacıyla duyurusu yapılan sisteme ilişkin bilgi istek dokümanları, en geç 30 Nisan 2007 tarihine kadar alınabilecek.

SSM tarafından yabancı firmalara yapılan davete göre, Bilgi İstek Dokümanlarını (BİD) almaya istekli firmalar, bu konudaki başvurularını Savunma Sanayii Müsteşarlığına söz konusu tarihe kadar yapabilecekler.

Haberin Devamı

Savunma Sanayii Müsteşarlığından tedariğe ilişkin Bilgi İstek Dokümanı alan firmaların, BİD'e cevap vermeye niyetli olup olmadıklarını en geç 30 Nisan 2007 tarihine kadar bildirmeleri gerekiyor. Yeni füze sistemleri ile ilgili BİD'e cevapların ise en geç 1 Haziran 2007 tarihine kadar Savunma Sanayii Müsteşarlığına iletilmesi gerekiyor.

İKİ SİSTEM İÇİN DAHA ÖNCE İHALE AÇILMIŞTI

Bu arada SSM, bir süre önce Türk Hava Kuvvetleri için 4 adet uzun menzilli bölge hava füze savunma sistemi, Kara kuvvetleri komutanlığı için de orta menzilli tanksavar füze sistemleri için ihale duyurusunu yapmıştı.

SSM'nin programına göre Hava kuvvetleri için tedarik edilecek 4 adet uzun menzilli bölge hava füze sistemi için 1 Mayıs, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için de orta menzilli tanksavar füze sistemlerine ilişkin son başvuru tarihi de 30 Nisan 2007 tarihi olarak belirlenmişti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!