Fuardan umutla döndük

Güncelleme Tarihi:

Fuardan umutla döndük
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2001 00:00


Haberin Devamı

ALMANYA'da 10-18 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Hamburg Turizm Fuarı'na katılan Antalyalı turizmciler, Türkiye'ye umutlu döndü. Her yıl 300 bin Alman'ın gezdiği fuarda, Türkiye 'Kardeş Ülke' ilan edildi. Türkiye standları, büyük ilgi gördü. Kataloglarımız kapışıldı.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜK

Yaklaşık 35 yıldır aralıksız yapılan fuara bu yıl, 55 ülkeden 965 tur operatörü katıldı. Halk oyunları gösterileri ve defilelerin yapıaldığı, broşürlerimizin dağıtıldığı Türk pavyonu, büyük ilgi gördü. El sanatları standının dikkat çektiği fuarda, Alanya, bölgesel tanıtım yaptı.

KARDEŞ ÜLKE OLDUK

Öger Tour'un patronu Vural Öger, 2001 yılında tanıtım için 25 milyon Alman Markı bütçe ayırdığını belirtti. 13 bin 800 acenta üzerinden tur sattıklarını söyleyen Vural Öger, Türkiye'nin fuarda 6 yıl aradan sonra ikinci kez 'Kardeş Ülke' seçilmesinin sevindirici olduğunu belirtti.

13 MİLYAR DOLAR

Rezervasyonlarda yüzde 110'luk artış olduğuna dikkati çeken Vural Öger, şunları söyledi: ‘‘Turizmde altın yılı yaşayacağız. Türkiye'ye bu yıl 12-13 milyon civarında Avrupalı turist gidecek, bunların 3 milyonu Antalya'ya olacak. Ülke ekonomisine 13 milyar dolar gelir girdisi sağlanacak.’’

ALANYA TANITILDI

Fuarda stand açan tek turistik bölge Alanya da, ilgi gördü. Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, ilçesinin kataloglarını ürlerini kendi elleriyle dağıttı, Almanlarla tek tek ilgilendi. 13 ayrı fuara bölgesel olarak katıldıklarını söyleyen Sipahioğlu, ‘‘Yoğun ilgi bizi memnun etti’’ dedi.

Ahmet İSTEK-Hamburg'tan yazdı.

Turizmin kalbi

Vural Öger, Türkiye'ye 12-13 milyon turistin gideceğini, bu rakamın 3 milyonunun Antalya'ya olacağını söyledi. Öger, Antalya için, ‘‘Antalya, Kemer'den Alanya'ya kadar Türkiye turizminin kalbidir. Almanların yüzde 75'i Antalya'ya gidiyor’’ diye konuştu.

Tanıtıma 25 milyon mark

Öger Tour Genel Koordinatörü Hüseyin Baraner, tanıtım için 25 milyon Alman Markı bütçe ayırdıklarını, ATT ve Öger olmak üzere 2 milyon katalog bastırdıklarını açıkladı. Baraner, ‘‘Türkiye tanıtımı için sezon içinde 500 Alman medya mensubu Türkiye'ye gelecek’’ dedi.

Almanlar kardeşliğe sevindi

Hamburg Turizm Ateşesi Raci Karaca, fuarın Kuzey Almanya'nın en önemli turizm satış organizasayonu olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin 'Kardeş Ülke' seçilmesinin Almanları da sevindirdiğini söyleyen Karaca, ‘‘Bu yıl 10 milyonu aşan turist sayısı ve yüzde 20 artış ile üstüne çıkacağız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!