Fransız kayak merkezinde Türklere özel turnuva

Güncelleme Tarihi:

Fransız kayak merkezinde Türklere özel turnuva
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1998 00:00

Haberin Devamı

Fransız Alpleri'ndeki Courchevel Kayak merkezi, en itibarlı müşteri olarak gördüğü Türkler için özel kayak turnuvası düzenliyor. Cristal Cup adlı turnuva 2 Şubat 1999'da gerçekleştirilecek.

DÜNYANIN en büyük ve en ünlü kayak merkezlerinden Fransız Alpleri'ndeki Courchevel, ‘‘en itibarlı müşteri'' olarak gördüğü Türkler için özel etkinlikler düzenliyor.

İspanya Kralı gibi ünlülerin yanı sıra, her yıl Türkiye'den de çok sayıda tanınmış ismi ağırlayan Courchevel'de sadece Türkler için düzenlenen kayak yarışması Cristal Cup Turnuvası bu yıl 2 Şubat 1999 tarihinde yapılacak.

Türkiye'den birçok ünlü ismin tercih ettiği Courchevel'e gidenler arasında Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyeleri, Koç Ailesi, Berna Yılmaz, Turgut Yılmaz, Süren Ailesi, Sohtorik Ailesi, Cem Uzan, Ender Mermerci, Erol Aksoy, Güneş Taner bulunuyor.

Türk müşterilerini dört gözle beklediklerini belirten Courchevel Turizm Ofisi Pazarlama Müdürü Laure Vulliet, Türklerin yaşam sanatını çok iyi bildiğini söyledi. Vulliet, ‘‘Bizim yemeklerimizin ve şaraplarımızın hakkını veriyorlar. Başka yerleri bilmem ama burada Türkler en itibarlı müşterilerimiz'' dedi. Dünyanın en uzun pistlerine sahip olan ve üç vadiden oluşan Courchevel, bu yıl ‘‘finish''i sıcak şarapla noktalanan kızak yarışmaları düzenliyor.

KARDA BİSİKLET

Bu yıl Courchevel'de aerobik ve dans sınıflarının yanı sıra vücut geliştirme, sauna ve hamam gibi özellikleri bulunan merkezde ziyaretçiler kayaktan arta kalan boş vakitlerini değerlendirme fırsatı bulabiliyorlar. Yeni sezonda yapılabilecek bir başka aktivite ise aralık ayından mayısa kadar karlar üzerinde bisiklete binmek. Bunun için bir bisiklet parkuru bulunuyor. Bu yıl da geçmiş yıllarda olduğu gibi ‘‘Snow Show'' adında değişik kayak gösterileri ve yarışmaları düzenlenecek.

Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da 2-9 Ocak 1999 tarihleri arasında sürpriz hediyelerin de yer aldığı kadınlara özel organizasyonlar düzenleniyor.

TÜRKLER EN TEPEDE

Courchevel tesisleri beş değişik yükseklikte kurulu. Courçhevel 1850 metre en tanınmış seviye olarak biliniyor. Bu tepede ünlü isimlerle birlikte kayak yapılıyor. Türklerin de en çok geldikleri tepe burası. Etrafı lüks otellerle dolu olan bu tepede, oteller ilk kurulduğundan bugüne kadar aynı aile tarafından işletiliyor. Müşterilerine ismiyle hitap edilen otellerde, kimin hangi şarabı, hangi yemeği sevdiği çok iyi biliniyor ve Türklerin gazeteleri her sabah kapılarına bırakılıyor.

ESF Kayak Okulu'nda ise, 110 kişilik kayak öğretmeni ve yüksek dağ kılavuzu kadrosu, 8 dilde kayak, monoski, snow board, skwal dersi veriliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!