Fransa’da şirket kurdu, ‘küçük otobüs’e asılacak

Güncelleme Tarihi:

Fransa’da şirket kurdu, ‘küçük otobüs’e asılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2011 00:00

OTOKAR, Fransa’da kurduğu şirketle hedefini yükseltti. Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, “Otokar Avrupa ile hedefimiz Avrupa’da 2016’ya kadar otobüs pazarında yüzde 5 pazar payı elde etmek. Ayrıca 10 metre altında en büyük oyuncu olmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

KOÇ Grubu şirketlerinden Otokar, iki yeni treylerini ve yeni nesil Euro 5 motorlu otobüslerini ilk kez 3’üncüsü düzenlenen COMVEX Ticari Araç Fuarı’nda vitrine çıkardı. Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, 2011’in otobüs ve semi-treyler alanında pazarın toparlandığı bir yıl olduğunu belirtti. Otobüs pazarının 2010’a kıyasla yüzde 52 büyüdüğünü, ancak 2008’i yakalayamadığını söyleyen Akgül, treyler pazarının ise 2010’a oranla yüzde 110 büyüdüğünü, son 10 yılın en yüksek adetlerine ulaştığını kaydetti.

İlk 6 ay durgun pazar

Akgül, şunları anlattı: “Otokar olarak, otobüs pazarında ilk 9 ayda satışlarımızı geçen seneye kıyasla ikiye katladık. Yüzde 52 büyüyen otobüs pazarında biz yüzde 102 büyüyerek önemli bir başarıya imza attık. İç pazarda Euro 5 motora geçişin etkisi ile artan maliyetler yüzünden ilk 6 ayda durgun bir pazar bekliyoruz. Temmuz ayında şehir içi toplu taşımada engelli yolcu taşımacılığının zorunlu hale gelmesi ve yerli markaların yerel yönetimlerce desteklenmesi pazarı canlandıracak.”

Haberin Devamı

Yüzde 5 pazar payı

İç pazarın yanısıra Avrupa’da da iddialı hedefleri olduğunu belirten Akgül, Otokar’ın yeni şirketine ilişkin olarak da “Otokar Avrupa şirketimizi Fransa’da kurduk. Hedefimiz, çok önemli olan otobüs  pazarlarında 2016’ya kadar yüzde 5 pazar payı elde etmek ve 10 metre altında en  büyük oyuncu olmak” dedi.

Ford: İhracata yüklenir, ‘iç daralma’yı aşarız

FORD Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, otomotiv sektörünün 2012 yılı için iç pazarda beklediği yüzde 10’luk daralmayı güçlü ihracatları sayesinde hissetmeyeceklerini söyledi. Avrupa otomobil pazarındaki toplam daralmanın yüzde 3 oranında gerçekleşmesinin beklendiğini belirten Otay, “Bu noktada ihracatını gerçekleştirdiğimiz ticari araçların ne kadar etkileneceğine de bakmak gerekiyor. Ancak biz ihracat hedeflerimize ulaşarak daralmadan etkilenmemeyi hedefliyoruz” dedi.

Pazarda lideriz

Ekim ayında 11 bin 54, yılın 10 ayında ise 107 bin 914 adet satış rakamı ile pazarda liderliklerini yine koruduklarını anlatan Otay şunları söyledi: “Tüm ticari araç segmentlerinde yüzde 20 ve üzerinde seyreden satış performansını yılın son iki ayında da sürdürerek seneyi üst üste 10’uncu kez lider olarak kapatmayı hedefliyoruz. Türkiye ticari araç üretiminin yaklaşık yüzde 55’ini Ford ticari  araçlar oluşturuyor.”
Fuarda, yeni Ranger ve Cargo kamyonun son versiyonlarını sergilediklerini söyleyen Otay, “Yeni Ranger’ı 2012 yılının ilk çeyreğinde satışa sunacağız. 2 bin adetlik satış hedefi koyduk” dedi.

Haberin Devamı

Elektrikli Kangoo Avrupa’da ‘yılın ticarisi’ seçildi

RENAULT Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, yüzde 100 elektrik motorlu hafif ticari araçları Kango ZE’nin, ticari araçlar konusunda uzman 22 Avrupalı gazetecinin oluşturduğu jüri tarafından “2012  yılının uluslararası ticari aracı” seçildiğini bildirdi. COMVEX fuarında bir açıklama yapan Ayba“Bu  haberi hepinize ilk defa vermekten gururluyum” dedi.

Isuzu, Citibus ile ‘şehir içine’ girecek

COMVEX İstanbul Ticari Araçlar fuarında 9.5 metrelik Citibus ile süpriz yapan Anadolu Isuzu’nun Genel Müdürü Ömer Albay, şehiriçi otobüslerin tüm dünyada vazgeçilmez bir pazara sahip olduğunu söyledi. Citibus ile ilk kez giriş yaptıkları bu pazardan özellikle Avrupa ülkelerinde pay kapmak istediklerini belirten Albay, “Yurtdışından gelen ziyaretçiler tamamen Türkiye’de geliştirilip üretilen yeni modellere yakından ilgi gösteriyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!