Fortuna çıktı, MAN 12 otobüse gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Fortuna çıktı, MAN 12 otobüse gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2003 01:49

MAN Türkiye A.Ş., Türkiye'de üretip öncelikle ihraç pazarlarında denediği Fortuna modelini iç pazara da sundu. MAN Türkiye Yürütme Kurulu Başkanı Tunç Koman, ‘‘Haziranın ilk haftasında 20 Fortuna'yı müşterilerimize teslim ettik. İç piyasaya bu yıl 120 adet satabileceğiz’’ dedi. Koman, Fortuna ile hem iç, hem de dış pazarda daha da iddialı hale geldiklerini belirtti.

Koman, Ankara'daki fabrikaya 15 milyon Euro'luk ek yatırımla halen günde 8.5 otobüs olan üretim kapasitelerini günde 12 otobüse çıkaracaklarını da söyledi. Tunç Koman, ‘‘Aslında bu yatırımı yaparken kendimizi günde 14 otobüse göre hazırlayacağız. Konjonktüre göre bu planı da devreye sokacağız’’ dedi. MAN Türkiye'nin Almanya'daki merkez için önemli bir üs haline geldiğini vurgulayan Tunç Koman, bir yandan otobüs ihraç ederken, diğer taraftan da MAN'ın başka fabrikalarına yedek parça ihracatı da yaptıklarını belirtti.

Koman, ihracatta geçen yılki düzeyi bu yıl da tutturacaklarını ifade ederek, 100 milyon Euro'luk rakama ulaşacaklarını kaydetti.

Bu arada, özelleştirme yüzünden işsiz kalanlara iş bulunması için Türkiye İş Kurumu'nun (İş-Kur) yürüttüğü Dünya Bankası kaynaklı projenin önemli uygulamalarından biri MAN'da gerçekleşti. Proje kapsamında 132 özelleştirme işsizine iş verildiğini belirten Tunç Koman projeyle ilgili şöyle konuştu:

‘‘Toplam 132 kişiye eğitim verdik ve tamamını da aldık. Eğitime katılanlara dört ay boyunca 400 dolar ödedi. Bu eğitimin maliyeti ise her bir kişi için 800 dolar oldu. Türkiye'deki sanayicilerin bu tür olanaklardan yeteri kadar yararlanmadıklarını düşünüyorum.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!