Ford Otosan’den kısa çalışma ödeneği açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Ford Otosan’den kısa çalışma ödeneği açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2009 19:17

FORD Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Nuri Otay kısa çalışma ödeneği başvurusu ile ilgili yaptığı açıklamada, krizin çalışanlara etkisini asgari düzeye indirmek amacı ile başvuruda bulunduklarını; ödenekten yararlanması düşünülen personel sayısının kampanyalar sonucu iç ve dış pazar talebine göre şekilleneceğini söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Nuri Otay, yüzde 50’nin üzerinde daralan otomotiv pazarının 2009’da zorlu bir süreçten geçmekte olduğuna dikkat çekerek, kısa çalışma ödeneği başvurusunun calışanların lehine bir uygulama olduğunu, ancak ödenekten yararlanması düşünülen çalışan sayısının, iç ve dış pazar talebine göre şekilleneceğini belirtti. Açıklamasında, “3 aylık ÖTV indirimi sayesinde bu süre içindeki satışları ve üretimi artırarak çalışılmayan süreyi azaltmayı umuyoruz” diyen Otay, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Otomotiv endüstrisinin lider kuruluşu Ford Otosan, bugün Kocaeli bölgesinin önde gelen istihdam sağlayıcılarından biridir ve yarın da böyle olacaktır. Ekonominin içinde bulunduğu şartlarda, insan kaynağımızı korumak, bizim için önemli bir öncelik oluşturuyor. Çalışanların lehine sağlanan bir imkan olan kısa çalışma ödeneği uygulamasına, bu doğrultuda başvurduk. Ancak, özellikle bu hafta başından itibaren yürürlüğe giren ÖTV indirimi uygulaması ve buna ek olarak şirketimizin ticari vasıtalar için başlatmış olduğu ‘Sıfır ÖTV, sıfır KDV, sıfır Faiz’ kampanyasının üretim kapasitelerimize ve buna bağlı olarak işgücü planlarımıza olumlu etki edeceği düşünüyoruz. Satışların ve üretimin artması yönündeki olumlu gelişmeler, ödenekten yararlanma ihtiyacı olan çalışan sayısını ve çalışılmayan süre karşılığı oluşan ödenek miktarını azaltacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!