Ford dünyada işçi çıkarıyor, Türkiye'de büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Ford dünyada işçi çıkarıyor, Türkiyede büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2008 15:53

Dünyanın en büyük otomotiv firmalarından Ford Motor Türkiye'deki yatırımlarını artırırken, bir taraftan da diğer bölgelerde işçi çıkarıyor.

Haberin Devamı

Ford Otosan Genel Müdürü Michael Flewitt,  2007 yılı değerlendirmesi ve 2008 yılı  hedeflerinin açıklandığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, “2008 yılında 100 milyon dolar civarında yatırım yapmayı  planlıyoruz” dedi.

Bu yatırımın, iş süreçlerinin ve fabrikaların iyileştirilmesi, kapasite artışı, gelecek ürün programları için gerçekleştirileceğini belirten  Flewitt, fabrikaya ve ürün yelpazesine yatırımların süreceğini söyledi.

Ford Otosan'ın 2008 yılı hedeflerini de paylaşan Flewitt, oldukça  volatil bir pazar söz konusu olduğunu, bu yıl için Türkiye'de 680 bin  adetlik bir piyasa beklediklerini bildirdi. Ford Otosan'ın bu yıl içinde birçok yenilik yapacağını ifade eden Flewitt, yeni Focus'un Şubat ayında, Kuga'nın Haziran'da, Fiesta yerine geçecek olan Verve'nin Kasım'da, yeni KA'nın ise Aralık'ta piyasa  sunulacağını, yeni araçlarla Ford'un başarısının daha artacağını  kaydetti.

Haberin Devamı

EN İYİ YATIRIM PERFORMANSI SUNAN ŞİRKET

Ford Otosan Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Toprakoğlu, Ford  Otosan'ın yatırımcısına yüksek temettü geliri sağlayan şirket konumunda  olduğunu belirterek, 2007 yılında toplam 316 milyon dolar nakit temettü  dağıttıklarını bildirdi. Şirketin 3 yıl içinde 1 milyar dolara yakın temettü dağıttığına dikkati çeken Toprakoğlu, Ford Otosan'ın borsaya kote oluş tarihinden bugüne 1  dolarlık yatırımın 364 dolara çıktığını, Haziran 2007 itibarıyla İMKB  tarafından yayımlanan çalışmaya göre ise dolar bazında yıllık ortalama  yüzde 32 ile en iyi yatırım performansı sunan şirket olduğunu kaydetti.

Borsada Ford mucizesi

DÜNYADA İŞÇİ ÇIKARTIYOR

Ötev yandan Ford Motor, dünya genelindeki kayıplarını azaltmak için işçi çıkarmaya devam ediyor. 2006 yılından itibaren 44 bin kişinin işine son veren şirket, önümüzdeki dönemde de 13 bin kişiyi çıkartacak.

Wall Street Journal'da yer alan habere göre, Ford Motor ile sendika arasındaki görüşmeler sonuçlandı ve 13 bin kişinin çıkışı hazırlandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!