'Flying Carpet-Uçan Halı'ya yılın şirketi ödülü

Güncelleme Tarihi:

Flying Carpet-Uçan Halıya yılın şirketi ödülü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2006 13:04

İsrail-Türkiye İşadamları Konseyi, bu yıl iki ülke arasında çalışan şirketler arasında yapılan değerlendirmede “yılın şirketi” ödülünü, Türkiye'ye 150 bin dolayında İsrailli turist taşıyan “Flying Carpet-Uçan Halı” şirketine verdi.

Haberin Devamı

Şirketin ödülünü, ortaklarından ve yönetim kurulu başkanı Yarom Miller, Türkiye'nin Telaviv Büyükelçisi Feridun Sinirlioğlu'nun Rezidansında büyük bir davetli topluluğunun katılımıyla düzenlenen resepsiyonda aldı.

Söz konusu tören, hem ödülün verilmesi hem de işadamları ortak konseyinin, İsrail'deki görev süresini tamamlayarak Türkiye'ye dönecek olması nedeniyle Büyükelçi Sinirlioğlu'na veda resepsiyonu olarak iki amaçlı düzenlendi.

Törene, İsrail'in Stratejik Tehditlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve ”İsrail Evimiz Partisi” Başkanı Avigdor Lieberman ile Bayındırlık Bakanı Binyamin Ben Eliezer, Uçan Halı Şirketi'nin yönetici ve çalışanları ile Türkiye'de iş yaptığı acentelerin temsilcilerinden oluşan kalabalık bir Türk operatör grubu, İsraildeki iş konseyinin yönetici ve üyeleri, Türkiye kökenli Yahudiler ve yanı sıra kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Haberin Devamı

İsrail Bayındırlık Bakanı Binyamin Ben Eliezer, törende yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin çok dinamik olduğunu vurguladı ve giderek artan bir seyir izlediğini söyledi.

Ben Eliezer, son dönemde daha fazla İsrailli firmanın Türkiye'de yatırımla ilgilendiğini gözlemlediklerini kaydetti. Türk hükümeti ile 1 yıla yakın süredir deniz altından koridor bağlantısını görüştüklerini hatırlattı.

Turizmin diğer alanlardan çok daha fazla ve hızlı bir gelişme gösterdiğinin altını çizen Ben Eliezer, “Turizm en iyi katalizördür” diye konuştu ve bu alandaki katkılarından ötürü Uçan Halı Şirketi'ne ve yöneticilerine teşekkür etti.
Ben Eliezer, ayrıca Türk hükümetine de Filistinlilerle ilişkilerinin düzeltilmesine yönelik katkılarından ötürü teşekkürlerini iletti.

İsrail Başbakan Yardımcısı Avigdor Lieberman da “Tarihimizde Türkiye ile dostluk ilişkilerimizi iyi biliyoruz” diye konuştu.

Müslümanlarla Yahudilerin daima iyi geçindiklerini ifade eden Lieberman, bazen kişisel ilişkilerin devletlerden de öteye geçtiğini kaydederek, Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ve yılın şirketi ödülünün sahibi Miller'e iki ülke ilişkilerine katkılarınadan ötürü teşekkürlerini iletti.

Haberin Devamı

İsrail-Türkiye İş Konseyi'nin yeni seçilen Başkanı Menaşe Karmon ise 2001 yılındaki ekonomik krizin kısa sürede üstesinden gelmeyi başaran Türkiye'nin istikrarlı olduğu kadar batılı bir ekonomi niteliği kazandığını kaydetti.

Son 5 yılda birçok büyük Avrupalı grubun özelleştirmeden sanayiye, bankalardan telekomünikasyon ve altyapıya Türkiye'de yatırım için geldiğini kaydeden Karmon, 30 milyar doları bulan özel sektör yatırımlarının üçte birinin yabancı şirketlerden geldiğine dikkati çekti.

Türkiye ve İsrail arasındaki ticari ilişkilere de değinen Karmon, ticaret hacminin 2.5 milyar dolara ulaştığını hatırlatarak, işbirliğinin sadece ticaretle ilgili olmadığının altını çizdi.

Haberin Devamı

Karmon, “İsrail ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler bir bütün olarak Orta doğuda doğru bir gelişme olarak daha yakın siyasi ilişkilerin pistonudur” diye konuştu.

Türkiye'nin Telaviv Büyükelçisi Sinirlioğlu da iki ülke arasındaki çok iyi olan ilişkilerin her şeyden önce tarihi bağlara ve iki ülke halkları arasındaki dostluğa dayandığını kaydetti.

Sinirlioğlu, ilişkilerin iki ülkenin sadece karşılıklı çıkarlarına değil, aynı zamanda Orta doğu bölgesinde barışa ve güvenliğe katkı sağlayacak şekilde gelişerek devam edeceğini de kaydetti.

Büyükelçi Sinirlioğlu, Telaviv'deki 4 yıllık görevi sırasında kendisini her zaman “evinde ve arkadaşları arasında” hissettiğini belirterek, konuşmasını İbranice “toda raba (teşekkür ederim)” diye tamamladı.

YILIN ŞİRKETİ

Haberin Devamı

İsrail Türkiye İş Adamları Konseyi'nin yılın şirketi ödülünü verdiği Flying Carpet-Uçan Halı Şirketi, İsrail'deki en büyük tur operatörlerinden biri.

1984'te kurulan şirketin ortaklarından ve Yönetim Kurulu Başkanı Yarom Miller, 20 yıldan fazla süredir bu sektörde çalıştıklarını ve Türkiye ile iş yapmaya başladıklarını hatırlatarak, bu yıl 150 binden fazla İsrailli turisti Türkiye'ye uçurduklarını kaydetti.

“Müşterilerimiz kolay insanlar değil, ama çalıştığımız Türklerden çok fazla yardım görüyoruz” diyen Miller, Türkiye'deki ortaklarına teşekkür etti.

Şirketin 40'dan fazla çalıştığı turizm hedefi var. Geçen yıl 450 bin kişiyi bu hedeflere uçurmuş durumda ve yıllık cirosu da 100 milyon doların üzerinde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!