Fiyatlar şimdiden üçe katladı

Güncelleme Tarihi:

Fiyatlar şimdiden üçe katladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2012 12:24

İstanbul'da yapılacak Uluslararası İstanbul Finans Merkezi'nin inşaat çalışmaları başladı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum fiyatların 2004'ten bu yana üç kat arttığını, bundan sonra da artışın katlayarak devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

"Ataşehir Finans Merkezi" olarak bilinen, ancak arazisinin büyük bölümü Ümraniye'de bulunan İstanbul Finans  Merkezi'nde zemin etüt
çalışmaları devam ederken, inşaatlar da hızla yükseliyor.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum,  İstanbul Finans Merkezi'nin ilk etapta master planının hazırlandığını, şu anda da proje kitapçığı hazırlama çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Murat Kurum, hedeflerinin, İstanbul Finans Merkezi'nin 2023 yılında  dünyanın 10 büyük finans merkezi içinde yer alması olduğunu vurgulayarak, “Hem  yakın Avrupa, hem de Orta Doğu'ya hitap eden bir finans merkezi olmasını  hedefliyoruz. Burası güvenli bir liman. Buradaki finans merkezi sadece  Türkiye'deki parayı değil, o bölgelerdeki parayı da yönetecek. Burası paranın  merkezi olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kurum, Finans Merkezi'ne devlet bankalarından Halk Bankası, Ziraat  Bankası, Vakıfbank ile Sermaye Piyasası Kurumu'nun (SPK) geleceğini, ayrıca  Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile İstanbul Menkul Kıymetler  Borsası'nın (İMKB) alt kuruluşlarının burada yer alacağını, yurt dışındaki  fonları yöneten büyük bankaların da finans merkezinde yer alma talepleri  bulunduğunu anlattı.

Finans merkezine ulaşımın yüzde 70-80 oranında toplu taşıma ile  sağlanacağını ifade eden Kurum, “Burada 70 bin çalışanın olacağı düşünülüyor. Bu  kadar çalışanı toplu ulaşımla buraya getiremezsiniz. İstanbul Büyükşehir  Belediyesi bununla ilgili Çekmeköy-Ümraniye, Kadıköy-Kartal metrosuna bir  bağlantı hattı planlıyor. Bu hat finans merkezinin içinden geçecek. Trafik  tamamen yerin altında olacak” şeklinde konuştu.

İstanbul Finans Merkezi'nin bulunduğu bölgedeki metrekare fiyatlarının  sürekli arttığına da dikkati çeken Kurum, “2004'te metrekaresi 1.500 liraya  satılan yerler şu anda 4.500 lira. Buraya yatırım yapan kira geliri için  yapmıyor, insanlar bu geleceği görüyor. Bu istikrar devam ettiği sürece metrekare  fiyatlarının yakın zamanda 10 bin liraları aşacağını, ileride 15-20 bin liralara  kadar gideceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kurum, “2,5-3 milyar dolar para İstanbul Finans Merkezi'nin inşasına  harcanacak” dedi.
       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!