Fiyatlar düşünce satışlar arttı

Güncelleme Tarihi:

Fiyatlar düşünce satışlar arttı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2010 12:26

Et ithalatı kararı alınmasından sonra ay başında et fiyatlarının düşmeye başlamasıyla birlikte Kayseri'de pastırma ve sucuk üretim ve satışlarının arttığı bildirildi.

Haberin Devamı

Pastırma sucuk üreticisi ve Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetin aldığı et ithalatı kararından sonra fiyatların düşmeye başladığını, bunun sonucu olarak pastırma sucuk fiyatlarının da gerilediğini, satışların ise mevsime göre çok iyi bir seviyede bulunduğunu söyledi. Ünlü şöyle devam etti:

“Hükümetin ithal et açıklamasının ardından pastırma ve sucuk fiyatları kilo başına ortalama 5 lira ucuzlamıştı. Ay başında sucuğun kilosu 30 liradan 25 liraya, 1. kalite pastırmanın kilosu ise 60 liradan 55 liraya düşmüştü. Fiyatların düşmeye başlamasıyla satışlar da canlandı. Satışlar artınca üretim de arttı. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte normalde satış ve üretim azalır. Ancak fiyatlar düşmeye başlayınca, havalar sıcak olmasına rağmen satışlar canlanmış oldu. Kayseri'de fiyatların düşmesiyle birlikte satışlar yüzde 20 oranında artış gösterdi. Günlük pastırma sucuk üretimimiz 20 tona ulaştı.”

Haberin Devamı

Pastırma sucuk satıcılarından Abdullah Akçakoyunlu ise fiyatların düşmesiyle birlikte satışlarının canlandığını söyledi.

Akçakoyunlu, “Biz fiyatların ucuz olmasını isteriz. Fiyatlar ne kadar ucuz olursa satışımız o kadar fazla olur. Ay başında pastırma ve sucuk fiyatları kilo başına 5 lira ucuzlayınca, müşteri sayımız da günlük satış miktarımız da artmaya başladı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!