Fitch Denizbank ve Deniz Leasing'i potizif izlemeye aldı

Güncelleme Tarihi:

Fitch Denizbank ve Deniz Leasingi potizif izlemeye aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2006 17:16

Uluslararası kredi derecelendirme (reyting) kuruluşu Fitch Ratings, Denizbank ve Deniz Leasing'i ”pozitif izlemeye” aldı.

Fitch Ratings'in konuyla ilgili açıklamasında, pozitif izlemeye alınma gerekçesi olarak, Denizbank'ın yüzde 75'inin Belçika merkezli Dexia'ya satışı gösterildi.
Fitch Ratings, Denizbank A.Ş'nin yerel para cinsi notunu “BB-“, ulusal uzun dönem notunu “A(tur)” ve destek notunu da “4” olarak pozitif izlemeye aldı.
Bu arada, Fitch, Denizbank'ın döviz cinsinden notunu “BB-“, kısa dönem döviz ve yerel para cinsinden notunu “B” ve bireysel notunu ”C/D” olarak onayladı. Kredi derecelendirme kuruluşunca, bankanın yabancı para cinsi notunun görünümünün ise “durağan” olduğu belirtildi.
Fitch, ayrıca, Dexia'nın “AA+” olan yabancı para cinsi kredi notu ve durağan görünümü, kısa vadeli “F1+” notu ile bireysel ”A/B” notunu teyit etti.
Kuruluş, Deniz Finansal Kiralama'nın (Deniz Leasing) yerel para cinsinden notunu “BB-“ ve ulusal uzun dönem notunu “A(tur)” olarak pozitif izlemeye aldı.
Bu arada, Deniz Leasing'in döviz cinsi notu “BB-“, kısa dönem yabancı ve yerel para cinsinden notu “B” ve destek notu “3” olarak onaylandı. Notların görünümü ise durağan olduğu belirlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!