Fırat Elektrik’i devraldı, 54 milyon lira yatırım yapacak

Güncelleme Tarihi:

Fırat Elektrik’i devraldı, 54 milyon lira yatırım yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2011 00:00

Özelleştirme ihalesini 230 milyon 250 bin dolar bedelle kazanan Aksa Elektrik, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerini kapsayan bölgede faaliyet gösteren Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.’yi devraldı.

Bölgede öncelikli amaçlarının mevcut personelin devamını sağlamak olduğunu ve bunu başardıklarını belirten Aksa Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, “Bölgeye yılda 54 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyoruz. Global standartları yakalamak için tamamlayıcı, geliştirici anahtar teknolojiler uygulayacağız. Bütün çözümlerimiz çevreye uyumlu ve müşteri odaklı olacaktır” dedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Hasan Köktaş’ın da katıldığı devir töreninde sektörü değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “2010 yılında enerji sektörü üretim alanlarıyla yüzde 8’ler civarında büyüdü, bunun karşılık geldiği rakam 8 milyar TL civarında. İçinde bulunduğumuz yıl ve önümüzdeki yılda en az bu rakamların yakalanması gerekli. Bunları karşılayabilelimki yalnızca büyümeye karşılık verebilecek üretim kaynaklarına kavuşabilelim” diye konuştu. Elektrik dağıtım ihalelerinin rekabetçi bir ortamda gerçekleştiğini ifade eden Ahmet Aksu, Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. karşılığında Aksa Elektrik’in 230 milyon 250 bin doların yüzde 70’ini peşin geri kalanını ise 4 taksitte ödeyeceğini vurguladı.

Vergide artış ve indirim yok

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, bu yıl ne yeni bir vergi düzenlemesi, ne bir artışı, ne de bir vergi indirimi öngörmediklerini bildirdi. Şimşek, sağlık vergisiyle ilgili bir soru üzerine, “Sağlık harcamalarını bütçeden karşılıyoruz. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığı için yeni bir vergi düzenlemesi söz konusu değil. Bu yıl yeni bir vergi yok. Bunun yanı sıra ne vergi artışı var, ne de vergi indirimi var” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!