Finansbank: NBG stres testini geçti ne zaman istesek para getirebilir

Güncelleme Tarihi:

Finansbank: NBG stres testini geçti ne zaman istesek para getirebilir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2011 00:00

Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, banka çarpanlarının değer kaybetmesi ve sektör hisselerinin gerilemesi nedeniyle halka arzı şu an uygun görmediklerini, piyasa şartları uygun olması durumunda Finansbank’ın ikincil halka arzının 2012 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşebileceğini söyledi.

Güzeloğlu, “Biz yönetim olarak halka açılmayı çok istedik. Ancak bankacılık hisseleri şu an çok aşağıda, yeniden yükselirse olur ama bu yükselişin son çeyrekte olabileceğini tahmin etmiyorum. Piyasalar bu sene çok kötü ancak halka arz 2012 yılının ilk çeyreğinde olabilir” dedi.

Para sıkıntısı yok

Boğaziçi Caz Korosu’nun Finansbank’ın gençlere yönelik kartı CardFinans GO’nun desteğiyle katıldığı Dünya Koro Şampiyonası’ndan dünya şampiyonu olarak dömesi nedeni ile düzenlenen toplantıda konuşan Güzeloğlu, ana ortakları National Bank of Greece’in (NBG) Avrupa’daki stres testini iyi bir sonuçla geçtiğini hatırlattı. Dolayısıyla NBG’nin sermaye ihtiyacı bulunmadığını söyleyen Güzeloğlu, bu nedenle halka arzı NBG’ye sermaye sağlamak amacıyla yapmadıklarının altını çizdi. Finansbank’ın da gelecek yılın ilk yarısına kadar şu an gerçekleştirdiği büyümelerle sermaye artışına ihtiyaç duymayacağını söyleyen Güzeloğlu, “NBG biz ne zaman istersek para koyabilir ya da sermaye benzeri kredi almak mümkün. Kârı da sermayeye ekleyeceğimizi düşünürsek sermaye konusunda sıkıntı düşünmüyorum” dedi.

Kârımız sektörden iyi

Bankacılık sektöründeki kredi büyümesinin yüzde 25 ile sınırlandırıldığı bir ortamda kârlılıklar daralırken, Finansbank’ın perakende bankacılıkta yoğunlaşması nedeniyle marjlarını yüksek tutabildiğini ve bu sayede bu yıl net kârında daralma olmayacağını ve kârın yatay kalabileceğini belirtti. Finansbank’ın kârlılığına ilişkin olarak Güzeloğlu, “Kârlılığımız sektörden biraz daha iyi olacak diye düşünüyorum çünkü bizim marjlarımız sektörden biraz daha geniş. Biz çok hızlı bir bankayız, marjlarımızı yukarıda tutabiliyoruz, bu perakende olmanın getirdiği bir avantaj. Dolayısıyla kârlılığımız sektör kârlılığı kadar düşmeyecek, kârı 2011’de yataya yakın beklerim” dedi.

Ekonomi yönetiminin kredilerdeki yüzde 25’lik sınırı koymadan önce konut kredilerinde bir miktar yavaşlamaya başladıklarını vurgulayan Güzeloğlu, “Konut kredilerinde sınırdan bağımsız olarak fiyat rekabetinin anlamsız noktalara gittiğini düşünüyoruz. Konutta ikinci banka konumundaydık, son zamanlarda agresif şekilde konutun peşinde koşmuyoruz. Çünkü konut kredilerinin marjları çok çok düşük” dedi ve şöyle devam etti: “Konutta gazdan ayağımızı yılbaşından beri yavaş yavaş çekiyorduk, son 2-3 aydır iyice çektik, hiç gaza dokunmuyoruz, pazar payımız hızla aşağı gidiyor. Demek ki sektör orada hala gaza basıyor. Kredi büyümesini bu yıl tam yüzde 25 hedefliyoruz, bunu tuttururuz. Bize tanınan hakkı sonuna kadar kullanacağız, üstüne çıkmamamız lazım.”

Desteklediği Boğaziçi Caz Korosu şampiyonlukla döndü

BOĞAZİÇİ Caz Korosu’nun CardFinans GO’nun Dünya Koro Şampiyonası’ndan dünya şampiyonu olarak dönmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirten Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Kunter Kutluay, “Banka olarak pek çok ürün ve hizmetimizle, finansal olmayan ihtiyaçları da karşılaya dönük faaliyteler yürütüyoruz. CardFinans GO da bu ürünlerimizden bir tanesi. CardFinans GO ile gençlere daha yakın olarak, onların istediklerini mümkün kılan bir platform sunmayı amaçlıyoruz. Boğaziçi Caz Korosu’na verdiğimiz destek bu anlamda bizim için çok önemli. Bu değerli gençlerin, 93 ülke arasında bayrağımızı birincilikle dalgalandırmaları çok gurur verici” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!