Finans uzmanı oyuncakçılar

Güncelleme Tarihi:

Finans uzmanı oyuncakçılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

Oyuncak sektöründeki yaklaşık bir milyar dolarlık (173 trilyon lira) dev pazardan pay almak isteyen finans uzmanları, oyuncakçılığa soyundu. Merkez Bankası eski Başkan Yardımcısı Ercan Kumcu'nun da aralarında bulunduğu 11 finans uzmanı, kurdukları oyuncak şirketinin, yılda en az bir milyon dolar (173 milyar lira) ciro yapmasını bekliyor.

Finans uzmanlarının, ‘‘Makro Çocuk Oyun Sistemleri ve Çocuk Oyuncakları’’ ismiyle kurdukları şirket, Taylandlı ‘‘Blue Ribbon’’ adlı firmanın Türkiye temsilciliğini üstlendi. Bir zamanlar Türk Lirası'na yön veren bu isimler, 20 milyar lira sermaye ile kurdukları bu şirketle, artık 40 çeşit ahşap oyuncak ve ahşap oyun bahçesi satacak.

Makro şirketi, 3 yaş ve daha yukarısı için hazırlanmış ve zeka gelişimine yönelik, fiyatları 2-3 milyon arasında değişen oyuncakları Taylandlı firmadan ithal edecek. Şirket, yıl sonuna kadar yeni doğan bebekler için de oyuncak getirecek. Makro, Türk çocuklarının bu oyuncaklara göstereceği ilgiye göre, önümüzdeki yıllarda Türkiye'de üretim yapmayı da planlıyor.

MİLYARLIK ÇOCUK PARKI

Makro'nun Murahhas Azası Sacit Deringöl, kurucularından Hazine Müsteşarı Mahfi Eğilmez'in bürokrasiye dönüşüyle birlikte hisselerini Ercan Kumcu'ya devrettiğini belirtti.

Makro, fiyatı 100 milyon ile 1 milyar arasında değişen ahşap çocuk parkı da üretecek. Bu çocuk parkları, kaydırak, salıncak, tırmanma merdivenleri ve ipleri, traplez, tahtıravalli ve kaydıraktan oluşacak.

Özellikle Türkiye'de sayıları hızla artan villalar ile sitelerin bahçeleri için hazırlanacak çocuk parklarının ahşap bölümünü Makro şirketi kendi atölyelerinde üretirken, aksesuarlarını ithal edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!