Finans Portföy'den uluslararası başarı

Güncelleme Tarihi:

Finans Portföyden uluslararası başarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2007 14:26

Finans Portföy Yönetimi, Goldist İstanbul Borsa Yatırım Fonu ile 26 Nisan'da New York'da düzenlenen Global ETF Awards'ta en yenilikçi BYF (The Most Innovative ETF) kategorisinde ikinciliğe değer bulundu.

Haberin Devamı

Finans Portföy Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Özgür Güneri, bu ödülün Türkiye ve Finans Portföy Yönetimi açısından bir ilk olduğunu söyledi. Güneri, yaptığı yazılı açıklamada, Finansportföy’ün Goldist İstanbul Borsa Yatırım Fonu ile ikincilik ödülü aldığı Global ETF Awards’a ödül almak için başvuru yapılamadığını, sonuçta oylamaya katılan katılımcıların belirleyici olduğunu söyledi.

Global ETF Awards seçimleri, sektör içerisinde yapılan oylama ile gerçekleşiyor. Her kurumun sadece tek bir oy verebildiği süreçte oy alan kurum ve/veya fonlar topladıkları oylara göre derecelendiriliyorlar. Dünya genelinde borsa yatırım fonları konusunda faaliyet gösteren şirketleri bir araya getiren bir organizasyon olan Global ETF Awards’ın her yıl düzenlenen toplantılarında, başarı performansları da gözetilerek finans endüstrisinin önde gelen kurumları ödüllendiriliyor.

Bu yıl en yenilikçi BYF (The Most Innovative ETF) kategorisinde, Avrupa ve ABD dışında kalan kategoride China SME Borsa Yatırım Fonu birinci olurken, Finans Portföy Yönetimi Goldist Istanbul Gold Borsa Yatırım Fon’u ile ikincilik ödülünü aldı. Finans Portföy Yönetimi geçen yıl da aynı kategoride Dow Jones Istanbul 20 (DJIST) Borsa Yatırım Fonu ile üçüncü olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!