Finans dünyası İstanbul'da buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Finans dünyası İstanbulda buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2004 13:06

"Küreselleşen Piyasalara Entegrasyonda Uluslararası Finansal Raporlama Standartları" konulu toplantı, 29 Haziran’da İstanbul’da yapılacak. Uluslararası Muhasebe Standartları Kurulu Başkanı David Tweedie toplantı için Türkiye’ye gelecek.

Haberin Devamı

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) yapılan açıklamaya göre, Bağımsız Denetim Derneği’nin ev sahipliğinde ve SPK’nın himayesinde düzenlenen "Küreselleşen Piyasalara Entegrasyonda Uluslararası Finansal Raporlama Standartları" konulu toplantı, 29 Haziran’da İş Bankası Kültür Sanat Merkezi İstanbul Salonu’nda gerçekleştirilecek. Toplantıda, 1 Ocak 2005’te Türkiye’de yürürlüğe girecek olan Uluslararası Finansal Raporlama Standartları ele alınacak.

İş dünyasının önde gelen yöneticilerinin yanısıra, başta banka ve aracı kurumlar olmak üzere finans dünyasının tüm kesimlerini buluşturacak olan toplantı, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile SPK Başkanı Doğan Cansızlar’ın açış konuşmalarıyla başlayacak. Toplantının onur konuğu olan Uluslararası Muhasebe Standartları Kurulu Başkanı David Tweedie de bir sunum yapacak.

Haberin Devamı

Toplantı çerçevesinde düzenlenen panelde ise Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince, TÜSİAD Şirket İşleri Komisyonu Başkanı Şadi Gücüm, Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu Başkanı Bülent Üstünel, Goldman Sachs Türkiye Direktörü Mustafa Bağrıaçık, Bağımsız Denetim Derneği Başkanı Fatih Dural birer konuşma yapacak.

CANSIZLAR: "UFRS YABANCI SERMAYEYİ ÇEKECEK"

SPK Başkanı Cansızlar, SPK’nın muhasebe standartlarının Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (UFRS) ile tam uyum sağlama çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "AB bu sisteme geçiş hazırlığı yaparken, Türkiye bunu uygulayan ilk ülkeler arasında yer alıyor. 1 Ocak 2005 itibariyle şirketler UFRS’ye göre mali tablolar hazırlayacaklar" dedi.

Hazırlanan tebliğin finansal raporlama sisteminde önemli değişiklikler getirdiğini, bununla yatırımcının çok daha fazla bilgi sahibi olmasının amaçlandığını bildiren Cansızlar, "Yerli şirketlerin uluslararası mukayese yapabilir bir muhasebe sistemi ve bilançoya sahip olmaları sağlanarak, bu çerçevede borsada işlem gören şirket hisselerine, yerli ve yabancı bireysel/ kurumsal yatırımcı ilgi ve talebinin artması hedefleniyor. UFRS uygulaması yabancı sermayenin ülkemize çekilmesi açısından da önemli bir kriterdir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bağımsız Denetim Derneği Başkanı Fatih Dural ise Türkiye’nin 21’inci yüzyılın tepe kavramlarından olan kamu fonlarının korunması ve saydamlığın oluşturulmasının sağlanabilmesi için AB ile birlikte çok önemli bir adım daha attığını söyledi. Şirketlerin UFRS’ye göre mali tablolarını hazırlamalarıyla Türkiye’nin bağımsız denetimde dünya standartlarına ulaşacağını belirten Dural, bunun yatırımcıya gerçekleri olduğu gibi görme ve karar verme olanağı sağlayacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!