Finans dışı şirketleri patlama yaptı 9 aylık kârı 1.5 milyar lirayı aştı

Güncelleme Tarihi:

Finans dışı şirketleri patlama yaptı 9 aylık kârı 1.5 milyar lirayı aştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2011 00:00

Sabancı Holding’in, 30 Eylül 2011 tarihi itibariyle dokuz aylık konsolide satışları 2010 yılının aynı dönemine göre yüzde 18 artarak 16 milyar 440 milyon TL’ye ulaştı.

Haberin Devamı

Sabancı Holding konsolide finans dışı şirketlerinin satışları ise aynı dönemde yüzde 34 arttı. Yılın ilk dokuz ayında Sabancı Holding 3.5 milyar TL konsolide faaliyet kârı yarattı. Sabancı Holding net kârı 1 milyar 538 milyon TL olarak gerçekleşti. Finans dışı şirketlerin net kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 183 artış gösterdi.
Ekonomiden hızlı büyüdü
Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, 2011 yılının ilk dokuz ayında Sabancı Holding’in ekonomiden daha hızlı büyümeye devam ettiğini belirterek, “Müşteri odaklı çalışmalarımız ve sağladığımız verimlilik artışları sayesinde finans dışı şirketlerimizin konsolide faaliyet kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 268, net kârı ise yüzde 183 arttı. Finans dışı şirketlerimizin kârlılığımızdaki payının artması bizim için çok memnuniyet vericidir” dedi.
Sanayi cirosu yüzde 68 arttı
Zafer Kurtul, sanayi şirketlerinin müşteri odaklı stratejilerle güçlü bir satış hacmi yakaladıklarını vurgulayarak, “Satış hacmi yakaladılar ve satışlarını yüzde 68, net kârlarını yüzde 172 arttırdılar” dedi. Kurtul sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanayi şirketlerimizin kârlılığındaki önemli artışın arkasında yüksek kapasite kullanım oranları, yeni ürün geliştirme ve ticarileştirme, ürün gamındaki iyileştirmeler ve fiyat-hammadde maliyet dengesinin başarıyla yönetiliyor olması yer alıyor. Üçüncü çeyrekte yükselen EUR/TL kuru da kârlılığımızı olumlu etkiledi. Sanayi şirketlerimizde hayata geçirilecek yeni yatırımlarla büyümemizi sürdürmek istiyoruz. Çimentoda önümüzdeki dönemde yakın coğrafyamızdaki yatırım fırsatlarını değerlendirmeyi hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

Enerjide Türkiye’nin en büyüğü

ZAFER Kurtul, enerji iş alanında ise faaliyet kârının geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 463 arttığını belirterek, şöyle konuştu: “Operasyonel karımızdaki artışın ana unsurları dünyanın en verimli doğal gaz santralleri arasında olan Bandırma elektrik üretim tesisimizde yakaladığımız verimlilik, hidroelektrik ve rüzgar santrallerimizin üretime geçmesi oldu. Enerjisa’nın elektrik üretiminde yüzde 10 pazar payı hedefi var. 2011’de 870 MW’lık dört yeni enerji üretim lisansı aldık. 2011’in ilk aylarında Hacınınoğlu hidroelektrik ve Çanakkale rüzgar santrallerini devreye aldık; son çeyrekte Menge hidroelektrik santralini devreye alacağız. Böylelikle yenilenebilir kaynaklı kurulu güç kapasitemiz 343 MW olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!