Financial Times: "Koç Türkiye'nin en büyüğü "

Güncelleme Tarihi:

Financial Times: Koç Türkiyenin en büyüğü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

Batılı iş çevrelerinin etkin gazetesi İngiliz Financial Times, 10 sektörde faaliyet gösteren Koç Holding'in 108 şirketiyle Türkiye'nin en büyük grubu olduğunu, Sabancı'nın da Koç'u izlediğini yazdı. Türkiye'de kullanımda olan otomobillerin üçte biriyle, televizyon ve buzdolapların çoğunun Koç tarafından üretildiğini, Koç'un ayrıca Türkiye'nin en büyük marketler zincirine sahip olduğunu belirten FM, ‘‘1996 satışlarından 11.77 milyar dolar kazanan Koç Holding'in elde ettiği bu gelir Türkiye'nin gayrısafi yurtiçi hasılasının yüzde 6.5'ine eşit’’ dedi.

Koç'a bağlı TOFAŞ otomotiv şirketinin kötü yönetim ve ithalattan kaynaklanan rekabet nedeniyle zor durumda olduğu belirtilen haberde, Arçelik'in ise geniş ürün yelpazesi nedeniyle çok

tutulduğu ve geçen yıldan bu yana pazar payını artırdığı kaydedildi. Dayanıklı tüketim malları sektöründe pazarın üçte ikisini elinde tutan Arçelik'in önümüzdeki yıl satışlarını yüzde 9 oranında artırmasının beklendiği de belirtildi.

Sabancı Holding'in de birçok endüstri dalında faaliyet gösterdiğini yazan FM, ‘‘Türkiye'nin ikinci büyük holdingini yöneten Sabancı kardeşler, bazen sahip oldukları işlerin sayısını unutuyorlar’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!