Financell’den yeşil enerjiye esnek finansman desteği

Güncelleme Tarihi:

Financell’den yeşil enerjiye esnek finansman desteği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2023 07:00

Financell, teknoloji yatırımlarından sonra yeşil enerji projelerinin finansmanı için de kredi sağlamaya başladı. Şirket, güneş enerjisi projelerine finansman desteği vererek sürdürülebilirlik projelerine çözümler sunmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

‘ÖNCELİĞİMİZ ENERJİ’

Financell Genel Müdürü Z. Korhan Bilek, Turkcell’in Türkiye’nin ilk ISO 50001 sertifikalı operatörü olduğuna dikkat çekerek kapsamlı yenilenebilir enerji yatırımları gerçekleştirildiğini belirtti. “Turkcell, yüzde 100 yenilenebilir enerji tüketen ve yenilenebilir enerji üreten bir şirket olarak 2050 yılına kadar karbon nötr olma hedefi doğrultusunda çalışmalarını ve yatırımlarını sürdürüyor” diyen Bilek, yeni sağlanan yeşil enerji finansmanı ile kullanıcıların esnek ödeme seçeneklerinden ve 60 aya varan ödeme vadesinden yararlanabileceğini ifade etti.

Yenilenebilir enerjinin artık herkesin gündeminde olduğunu söyleyen Bilek, şöyle devam etti: “Grubumuzun bu alanda kapsamlı bir yol haritası var. Financell olarak biz de yeşil finansmanı odağımıza aldık. Güneş enerjisi baştan bir yatırım gerektiren, kurulum sonrasında çok düşük maliyetlerle üretim sağlayan bir iş modeline sahip. Yatırımın dönüş süresi beş yılın altında ve sizi gelecekteki enerji fiyatlarının dalgalanmasından da koruyor. Güneş enerjisi projelerine finansman çözümlerimiz ile Solarex Enerji ve Teknoloji Fuarı’na katılıyoruz. Sağlayacağımız finansman destekleriyle, GES projelerinin büyümesine katkı sağlayacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!