Fethullah Hoca, Demirel'in okulunu almaktan vazgeçti

Güncelleme Tarihi:

Fethullah Hoca, Demirelin okulunu almaktan vazgeçti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 1997 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi Hacı Ali Demirel'in içinde bulunduğu mali krizden kurtulmak için sahibi olduğu Yükseliş Kolleji'ni Fethullah Gülen ekibine satma işi bozuldu. Demirel, geçen bahar 40 milyon dolara ön anlaşma yapmasına rağmen, daha fazla ücret isteyince Gülen ekibi okulu almaktan vazgeçti.

Yükseliş Koleji'ni Fatih Üniversitesinin kampüsü yapmayı planladıklarını belirten Gülen ekibinden bir yetkili Hürriyet'e konuyla ilgili olarak şunları söyledi: ‘‘Biz Yükseliş Koleji'ni, hem üniversite kampüsü olarak kullanmak hem de ortaöğretimi sürdürmek için talip olduk. Kendileri ile yaptığımız ön anlaşmada 40 milyon doları 4 taksitte ödememizi kabul etmişlerdi. Ancak sonra anlaşılmaz bir biçimde tavır değiştirdiler. Biz de okulu satın almaktan vazgeçtik.’’

Bunun yanısıra, Demirel'in sahibi olduğu Yükseliş Koleji'ndeki öğretmenler, ödenmeyen maaşları ve kıdem tazminatı alacakları için kendisini mahkemeye verdiler. Hacı Ali Demirel'in, mali kriz içine düştüğü, sahip olduğu Yükseliş Koleji'ndeki öğretmenlerin maaşını ödeyememesiyle ortaya çıktı.

Okuldaki bazı öğretmenler, ödenmeyen maaşlarını gerekçe göstererek, anlaşmalarını ‘tek taraflı’ feshettiler. Maaş alacakları için kıdem tazminatı hakları doğan öğretmenler, kardeş Demirel hakkında tazminat davası açtılar. Öğretmenler, art arda açtıkları tazminat davalarını kazanırken, Demirel, mahkemenin kararına rağmen herhangi bir ödeme yapmadı. Bunun üzerine davacıların avukatları, haciz kararı çıkartarak, Demirel'i icraya verdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!