Feniş Alüminyum üretime son verdi

Güncelleme Tarihi:

Feniş Alüminyum üretime son verdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2013 01:42

Türkiye'nin sanayi devlerinden ve alüminyum sektörünün en büyük firmalarından olan Feniş Alüminyum kepenk kapattı.

Haberin Devamı

Feniş Alüminyum'dan KAP'a yapılan açıklamada, 2008 global krizinin alüminyum sektörünü olumsuz etkilediğine ve profil katma değerlerinde önemli düşüşe neden olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada verimlilik çalışmalarının kısmen yardımcı olmakla beraber yüksek işgücü ve beyaz yaka maliyetleri ile değerli Türk Lirası'nın, şirketi düşük kar marjıyla çalışma mecburiyetinde bıraktığına vurgu yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Yılbaşından itibaren hammadde tedarikçimiz Hydro Aluminium'un kredili satışlarını azaltması üzerine önemli bir yabancı fon kuruluşu ile yaptığımız ortaklık anlaşması da ne yazık ki global ekonomide yaşanan türbülans nedeni ile hayata geçirilememektedir.

Son gelişmeler karşısında tedarikçimiz Hydro Aluminium'un sevkiyatlarını tamamen durdurması üzerine yeni kredi imkanları bulununcaya kadar üretimimizi durdurmak ve çalışanlarımızın iş akitlerini üzülerek feshetme zarureti hasıl olmuştur.

Haberin Devamı

50 yıldır Ülke ekonomisine katkıda bulunan Şirketimizin bu zorlukları aşması için bankalar ve finans kurumları ile görüşmeleri sürmektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!