Fenerliler 12 bin bileti 15 milyon dolara havada kaptı

Güncelleme Tarihi:

Fenerliler 12 bin bileti 15 milyon dolara havada kaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2004 01:10

Yeni sezona dönük loca ve kombine bilet satışında Fenerbahçe önde bulunuyor. Fenerbahçe Stadı’ndaki 120 bin dolarlık 60 loca kapışıldı. 12 bin kombine biletin tamamına yakınını satan Fenerbahçe 15 milyon dolar gelir bekliyor. kombine satışlarda Beşiktaş’ın geliri 7 milyon dolara ulaşıyor.

TÜRKİYE 1’inci Futbol Süper Ligi, 6 Ağustos’ta başlayacak. Takımlar, astronomik transfer rakamlarıyla kadrolarını genişletti. Kulüplerin kombine bilet satışında flaş transferler, belirleyici rol oynuyor. Kadrosuna bu sezon yıldız isimler ekleyen Fenerbahçe (FB), Beşiktaş (BJK) ve Trabzonspor (TS), kombine bilet satışı için yoğun bir uğraş veriyor. Galatasaray’ın (GS) yeni sezonda maçlarını nerede oynayacağı henüz netlik kazanmadığı için; kombine bilet satışının ne zaman başlayacağı bilinmiyor.

FENERBAHÇE ÖNDE

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, geçen yılın şampiyonu olan FB, kombine bilet satışı konusunda rakiplerine oranla daha fazla talep görüyor. Geçen sezon maçlarını nerdeyse kapalı gişe oynayan Fenerbahçe, Kadıköy’de oynadığı 17 lig maçından 18 milyon dolar hasılat elde etti. Bu sezon numaralı tribünün yıkılıp yerine yenisinin yapılmasıyla stat gelirinin 35 trilyonu geçeceği ifade ediliyor. Brezilyalı Alex’in dışında bu sezon kadrosuna Serkan Balcı, Önder Turacı gibi birçok yerli ve yabancı yıldızı katan Fenerbahçe, kombine bilet satışına 1 Haziran’da başladı. Kombine biletlerin fiyatları, 960 milyon lira ile 4 milyar 950 milyon lira arasında değişiyor.

Fenerbahçe, piyasaya çıkardığı 12 bin kombine biletin neredeyse tamamını sattı. Kulübün basın sözcüsü Nihat Özdemir, Maraton Alt VIP tribününde sadece G Blok’un satışının devam ettiğini, bunun da birkaç gün içinde tükeneceğinin söyledi. Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yer alan her biri 10 koltuklu 69 locanın da satışına 1 Haziran’da başlayan Fenerbahçe yönetimi, bu konuda da yoğun bir taleple karşılaştı. Öyle ki 25 ile 120 bin dolar arasında değişen fiyatlarla kapanın elinde kalan bu locaların tümü satıldı. Fenerbahçe yönetimi, 69 loca ile kombine bilet satışlarından yaklaşık 15 milyon dolara yakın gelir elde etti.

BEŞİKTAŞ KAPASİTE ARTIRIYOR

Yeni sezonda takımın başına teknik direktör Del Bosque’yi getiren Beşiktaş yönetimi, bunun dışında İbrahim Toraman, Okan Buruk gibi birçok yerli yıldızı transfer etti. Beşiktaş, geçen yıl 10.2 milyon dolar tribün hasılatı elde etti. Yeni sezonda İnönü Stadı’nın zeminini 4 metre aşağı düşürerek kapasiteyi 21’den 31 bine çıkarmayı hedefleyen Beşiktaş yönetimi, kapasite artırımının 4 milyon dolara mal olacağını belirtti.

Beşiktaş, kombine biletlerin satışına 5 Temmuz’da başladı. Kombine biletlerin fiyatı 200 milyon lira ile 5 milyar lira arasında değişiyor. İnönü Stadı’ndaki 35 loca da açık artırmayla satışa sunulacak. Yönetim, locaları bu sezon 50 bin dolardan başlayan fiyatlarla satmayı planlıyor. Bir kulüp yetkilisi, 2004-2005 sezonunda 10 bin adedin üzerinde kombine bilet satışı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini, bilet ve loca satışından yaklaşık 7 milyon dolar tutarında gelir beklediklerini söyledi.

Trabzonspor’un umudu Şampiyonlar Ligi

HAZİRAN
ayı ortasında kombine bilet satışına başlayan Trabzonspor yönetimi, bugüne kadar yaklaşık 2 bin adetlik satış yaptı. Trabzonspor’un kombine bilet fiyatları 80 milyon ile 1 milyar 650 milyon lira arasında değişiyor. Trabzonspor Kulübü Genel Müdürü Burak Gürdal, şunları söyledi: ‘ Şampiyonlar Ligi’nde olmamız nedeniyle kombine bilet satışından 1.5 ile 2 milyon dolar arasında gelir hedefliyoruz. Satmayı planladığımız 10 bin biletin 7 bin adedini maraton, 3 bin adedini de VIP ve numaralı tribün biletleri oluşturuyor. Bunun dışında Avni Aker Stadı’ndaki 10 locanın hepsini sattık.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!