Fener'den hisse senedi uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Fenerden hisse senedi uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2012 15:46

Fenerbahçe Futbol A.Ş'den, Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapılan açıklamada, elinde kulübe ait hisse senetleri bulunduran yatırımcıların 2012 sonuna kadar bu senetleri kayıt altına aldırmadığı takdirde tüm haklarını kaybedeceği uyarısı yapıldı.

Haberin Devamı

Kulüp'ten gönderilen açıklamada kaydileştirilmeyen hisse senetlerinin sahiplerinin tüm haklarını 31.12.2012'de kaybedecekleri vurgulandı.

Açıklama şöyle denildi:

"25 Şubat 2011 tarih ve 27857 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 6111 sayılı Kanun'un 157 nci maddesi ile değiştirilen Sermaye Piyasası Kanunu'nun Geçici 6. maddesine göre, 31 Aralık 2012 tarihine kadar kaydileştirilmeyen şirketimize ait tüm hisse senetleri, bu tarihte kanunen şirketimize intikal edecek ve pay sahiplerinin söz konusu hisse senetleri üzerindeki tüm hakları da anılan tarihte kendiliğinden sona ermiş sayılacaktır.

"Yapılan bu yeni düzenleme sonucunda, sahip oldukları payları kaydi sistemde, henüz kendi adlarına kaydettirmemiş olan pay sahiplerimiz, 31 Aralık 2012 tarihine kadar kaydileştirme işlemlerini tamamlamazlarsa, anılan tarihten itibaren bu hisse senetlerinden doğan tüm haklarını kanun gereği kaybedeceklerdir.

Haberin Devamı

"Bu nedenle, fiziki olarak ellerinde bulunan ve henüz kendi adlarına kaydileştirilmemiş hisse senetlerine sahip olan pay sahiplerimizin haklarının kaybolmaması için en kısa sürede hisse senetlerini kaydileştirmek üzere şirketimizin anlaşmalı aracı kurumu olan Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.'ye müracaat etmeleri gerekmektedir.

"İş bu duyuru, pay sahiplerimizin haklarının korunması amacıyla yapılmış olup, kaydileştirme işlemleri için zamanında işlem yapmayan pay sahiplerimizin kanunun amir hükümlerinin uygulanması sonucu 31 Aralık 2012 tarihinde oluşabilecek hak kayıplarından dolayı şirketimizin hiçbir şekilde sorumlu tutulamayacağını beyan ederiz."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!