Fener’le gurur duydu sıra Galatasaray ve Kartal terliğine geldi

Güncelleme Tarihi:

Fener’le gurur duydu sıra Galatasaray ve Kartal terliğine geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2010 00:00

Terlik ve ayakkabı markası Muya, Fenerbahçe’nin lisanslı ürün satış mağazası Fenerium’lardaki terliklerin üretim hakkını aldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ile üç yıllık anlaşma imzaladıklarını belirten Muya Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Acar, “Fenerbahçe ile anlaşmak bizim için gurur oldu. Fenerbahçe ile hızlı bir ivme kazanacağız. Bunu bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Fenerium mağazalarındaki lisanslı terlikleri artık biz üreteceğiz. Galatasaray ve Beşiktaş’la da çalışmak isteriz” diye konuştu.
Yüzde 10 büyüyeceğiz

2008 yılında cirolarının 60 milyon TL olduğunu aktaran Acar, şunları söyledi: “2009 yılında 80 milyon TL’lik ciroya ulaştık. Elimizden geldiğinde kaliteli malı ucuza satmaya çalışıyoruz. Zor ama sınırları zorluyoruz. Yılda 3 milyon adet terlik satıyoruz. 2010 sonunda ciroda yüzde 10-15’lik artış bekliyoruz. İstanbul’da 10 tane mağazamız var. Lüks yerlere de açmak isteriz. Ama hem alışveriş merkezlerinde hem de caddelerde kiralar çok yüksek. Zarar edeceğim yerde sırf markalaşacağım diye mağaza açmam.”
İthalata karşıyız
Türkiye’de terlik sektörünü değerlendiren Acar, şunları söyledi: “Bir dönem üretimden habersiz kişiler ithalat yapıyordu. Biz ithalata karşı bir firmayız ama mecbur kaldığımızdan satışımızın yüzde 10’u ithal. Ayakkabı için de aynı durum geçerli. Manavı da marangozu da ayakkabıcı oldu. Bu işte çok kâr var sandılar. Enflasyonun yüzde 40 olduğu 2000’li yıllarda yüzde 70 kârlı para kazanıyorlardı. Şimdi enflasyon yüzde 7 ama hâlâ o kârları bekliyorlar. Şimdi tek tek batıyorlar. Biz enflasyonun biraz üstünde kazandığımızda Allah bereket versin diyoruz.”
1 milyon çift ihracat
37 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getiren Acar, şöyle konuştu: “2010’un ilk yarısında 6 milyon dolar ihracata ulaştık. 1 milyon çiftin üzerinde terliğe denk geliyor. Rusya’da da bir fabrikamız bulunuyor. Oradan da çevre ülkelere mal gönderiliyor. Beş sene önce 50 ülkeye ihracat yapıyorduk. Firmalar ucuz mal satan Çin’e yönelmişti. Ama bu durum tersine dönüyor. Şu anda Tesco bile bizden mal istiyor.”

Haberin Devamı

Depremde fabrikamız yandı küllerimizden doğduk

1999 yılında yaşanan büyük Marmara depreminde fabrikalarının Avcılar’da olduğunu anlatan Muya Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Acar, şunları anlattı: “Depremde Avcılar’daki fabrikamız yandı ve tamamen çöktü. İçindeki ceketimiz bile yandı. Bu işi yapıp yapmamayı çok düşündük. Daha sonra sakin kafayla düşününce üretimimize devam etmeye karar verip fabrika yeri bakmaya başladık. Tamamen öz sermayeyle çalışıyoruz. Babamdan bana kalan en önemli nasihat budur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!