FDA, Coca-Cola’yı uyardı: Dear Kent etiketi düzelt

Güncelleme Tarihi:

FDA, Coca-Cola’yı uyardı: Dear Kent etiketi düzelt
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2008 00:00

Amerika Birleşik Devletleri’nde, sağlık regülatörleri içecek devi Coca-Cola’ya, diyet içecek ürünü Diet Coke Plus’da etiketinde belirttiği besini kullanmadığı iddiaları nedeniyle yazılı uyarıda bulundu.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), şirkete bir uyarı mektubu göndererek, ürünün etiketinde ’vitamin ve mineral ilaveli diyet kola’ tanımlamasının kullanılmasına karşı çıktı. FDA, içeceğin ’plus (ilaveli)’ tanımını markasında kullanmak için yeterince besin değerine sahip olmadığını söyledi. Kuruma göre, ’plus’ kelimesini kullanan gıdalar, karşılaştırılabilir ürünlere göre yüzde 10 ek besine sahip olmalı. Ayrıca FDA, gazlı içeceklere ekstra besin eklemenin uygun olmadığını kaydetti. FDA, Coca-Cola’ya ürünün etiketini tekrar gözden geçirmesini ve planını 15 gün içinde kendisine bildirmesini online gönderdiği bir mektupla istedi.

Sorumluluk sizindir

FDA internet sitesinde de yer verdiği ’Dear Kent’ diye başlayan mektupta, Diet Coke Plus’ı incelemeleri sonucu ürünün Federal Gıda, İlaç ve Kozmetik Yasası’nı ihlal ettiği sonucuna vardıkları, ürüne yanlış bir şekilde marka verildiğini belirtti. Markanın iddia ettiği besin değerlerine sahip olmadığını ve bu iddiayı yapma kriterlerini yerine getirmediğini söyledi. Mektupta Coca-Cola’ya etiketini yasaya uygun hale getirmesi çağırısı yapılarak, "Ürünlerinizin, kanunların gereklerine uygun olmasını sağlamak sizin sorumluluğunuzdur. Yasa ihlalini düzeltmek için bir önce harekete geçmeli ve benzer ihlallerin önüne geçmelisiniz. Bunun devam etmesi halinde başka bir uyarı yapılmadan düzenleme kurumları harekete geçebilir" denildi. The Coca-Cola Company CEO’su Muhtar Kent’in FDA’nın mektubuna 15 gün içinde cevap vermesi de istendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!