Falez Otel, 24.2 trilyona Vakıfbank'ın üstüne kaldı

Güncelleme Tarihi:

Falez Otel, 24.2 trilyona Vakıfbankın üstüne kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2001 00:00


Mehmet BÜYÜKARI / ANTALYA
Haberin Devamı

Bağlı olduğu Örsa Holding'in borçları nedeniyle dördüncü kez icrada satışa çıkarılan 5 yıldızlı Falez Otel, Vakıflar Bankası tarafından 24 trilyon 279 milyar liralık alacağına karşılık satın alındı.

İşletmesi Örsa Holding tarafından yapılan ve bu kuruluşun bankalara olan borçları nedeniyle icraya verilen Falez Otel'in, dün 4'üncü kez açık artırması yapıldı. Daha önce de 3 kez icrada satışa çıkarılan, ancak bir türlü alıcı çıkmayan oteli, dünkü ihalede Vakıflar Bankası 24 trilyon 279 milyar liralık alacağına karşı satın aldı. Antalya 7'nci İcra Dairesi'nde gierçekleştirilen ihaleye alıcı Vakıflar Bankası'nın dışında kimse katılmadı. İhalede bankayı avukat Mehmet Çığsan temsil ederken, Örsa Holding'i ise beraberinde çok sayıda koruma ile adliyeye gelen 4 avukat temsil etti. Örsa Holding görevlileri, ihaleyi baştan sona video kamera ile görüntüledi.

Saat 15.00'de başlayan satışda, yasalar gereği 30 dakika beklendi. Bu süre içinde başka alıcı çıkmayınca Vakıflar Bankası 24 trilyon 279 milyar liralık alacağı karşılığında 5 yıldızlı Falez Otel'in yeni sahibi oldu.

Falez Otel, 1990 yılında hizmete açılmıştı. Falezlerin üzerinde 41 dönüm alan üzerine yapılan 13 katlı otelde 320 normal, 20 suit ve 2 kral dairesi bulunuyor.

Falez Otel, başta merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal olmak üzere, ANAP lideri Mesut Yılmaz, kapatılan Refah Partisi Genel Bakanı Necmettin Erbakan, dünyaca ünlü pop yıldızı La Toya Jackson gibi ünlüleri ağırlamıştı. Otelin alt bölümündeki Olympos Disco, 2 bin 500 kişi kapasitesi ile Akdeniz Bölgesi'nin en büyük eğlence merkezi özelliğini taşıyor.

Mübaşir 30 dakika bağırdı: Yok mu alan?

Antalya'nın 5 yıldızlı otellerinden Falez Otel'in Antalya 7. İcra Müdürlüğü'nde dün öğleden sonra yapılan açık artırmada 24 trilyon 290 milyar liraya satışa çıkarılan otelin satışı sırasında ilginç sahneler yaşandı. Otel yetkililerinin, avukatların ve bazı çalışanların izlediği satış için, mübaşir 30 dakika süreyle mahkeme koridorlarında ‘‘Falez Otel satılıyor. Talibi var mı? Satılıyor, yok mu alan?’’ diye bağırdı. Buna rağmen başka alıcı çıkmayınca, otel borcuna karşılık Vakıfbank'ın oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!