Fadıl Akgündüz: İmza otomobil fabrikasını birileri engelledi

Güncelleme Tarihi:

Fadıl Akgündüz: İmza otomobil fabrikasını birileri engelledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2015 09:09

SİİRT bağımsız milletvekili adayı Fadıl Akgündüz, İbrahim Hakkı Hazretleri’nin 6, İsmail Fakirullah Hazretleri’nin ise 8’inci kuşak torunu olduğunu belirterek, 1999 yılında yapmayı planladığı ilk yerli otomobil fabrikasının birileri tarafından engellediğini söyledi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitingle Siirtliler’e hitap aden bağımsız milletvekili adayı Fadıl Akgündüz, miting alanına bir otomobil getirdi. Daha sonra söylediği fıkranın ardından kaside okuyan Akgündüz, ilginç açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 2 bin kişinin toplandığı meydanda konuşan Fadıl Akgündüz, Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin 6’ıncı, İsmail Fakirullah Hazretleri’nin de 8’inci kuşak torunu olduğunu ileri sürüp, "Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değil" düşüncesiyle doğuya hizmet etmeye çalıştığını ifade etti.

Fadıl Akgündüz: İmza otomobil fabrikasını birileri engelledi


Siirt’te 1999 yılında yapmak istediği yatırımların hükümet tarafından engellendiğini, ilk yerli otomobil olmasını planladığı İmza otomobil fabrikasının yarım kalan çalışmalarını tamamlayarak halka iş ve aş sağlayacağını anlatan Akgündüz, yatırımların hükümet tarafından engellendiğini ima etti.

Haberin Devamı

Fadıl Akgündüz: İmza otomobil fabrikasını birileri engelledi

Akgündüz, "Arabamızı getirdik, yakında fabrikamızı da kuracağız. Beni meclise gönderin, Meclis renklensin ve yatırımlarımı daha rahat yapayım. Bugüne kadar burada yaptığım tüm yatırımlar, birileri tarafından engellendi ve engellenmeye devam ediliyor. Ancak bunlar bizi yıldırmayacaktır ve yatırım yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Fadıl Akgündüz: İmza otomobil fabrikasını birileri engelledi


Siirt halkının kendisine destek vermesi ile birlikte Siirt’te imza otomobil fabrikasını kuracağını belirten Akgündüz, "Arabayı getirdik, bu model Avrupa modelidir ve bu arabayı Siirt’te üreteceğiz. Hem de çok ucuza satacağız. Size söylediğim sürprizim bu arabaydı. Bunun yanında ise binlerce insanımıza iş imkanı sağlayacağım" diye konuştu.

Fadıl Akgündüz: İmza otomobil fabrikasını birileri engelledi

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Akgündüz’ün tüm projeleri havada kaldı
1987 yılında açtığı Jet Sürücü Kursu ile aktif iş yaşamına girişen Fadıl Akgündüz 15 yıl önce ‘İmza’ marka otomobiliyle gündeme gelmiş ve uzun bir süre konuşulmuştu. Siirt’te fabrika kuracağını söyleyen daha sonra Cenevre fuarında İngiltere’de yaptığı konsept aracı sergileyen Akgündüz’ün bu projesi hiç bir zaman hayata geçemedi. Fabrika yapacağı Siirt’teki arsa ahır oldu. Yurtdışında yaşayan 14 bin gurbetçiden 230 milyon Euro para toplayan Akgündüz’ün Türkiye’de inşa ettiği Jet Kent Konutlarından binlercesi de yarım kaldı. Mayıs 2010’da Bayrampaşa’da Caprice Gold ismi ile devre mülk projesine başladı. 29 Mayıs 2012’de bitirileceği açıklanan proje henüz teslim edilmedi.
1987 yılında açtığı Jet Sürücü Kursu ile iş hayatına giriş yaptı.
1995’te Proton’un Türkiye temsilciliğini aldı, Jet-Kent projesine başladı.
1998’de Jet-Pa Holding’i kurdu. Holding, 2000 yılına kadar Avrupa’daki Türklerden para topladı.
1999’da İmza marka otomobil üreteceklerini duyurdu. Fabrikanın temeli atıldı ama yarım kaldı.b 2002’deki genel seçimlerde Siirt’ten bağımsız milletvekili oldu.
2003’te yargılanmaya başladı ve hakkında 495 ile 1235 yıl ağır hapis cezası istendi.
2003’te cezaevine girdi ve 15 ay hapis yattı.
Mayıs 2010’da Caprice Gold projesine başladı.
2014 yılı başında Maldivler’de devre mülk satışına başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!