F.bahçe ve G.saray'da sponsor krizi

Güncelleme Tarihi:

F.bahçe ve G.sarayda sponsor krizi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2014 01:06

TÜRK Telekom ve Ülker’in forma sponsorluğundan çekilmesinin ardından futbol takımlarına sponsor bulamayan Fenerbahçe ve Galatasaray’ı şimdi de basketbolda sponsor krizi bekliyor.

Haberin Devamı

Türkiye Basketbol Ligi’nin en büyük sponsorlarından Ülker ve Liv Hospital final maçlarındaki olaylardan dolayı rahatsızlık olduklarını ve markalarının olumsuz yönde etkilendiğini düşünüyor. Sporun birleştirici bir unsur olması ve kulüplerin Avrupa’da başarı yakalaması için sponsor olduklarını belirten yetkililer, “Son dönemlerde futbolda yaşanan olumsuzluklar ve taraftar olayları nedeniyle yatırımlar amatör sporlara kaymaya başladı. Ancak buradaki rekabet istenmeyen görüntülere sahne oldu” dedi.

‘Mutlu’ slogan

Yaşanan olayların Türk sporunun gelişimini etkilediğini belirten Yıldız Holding Kurumsal İletişim Müdürü Zuhal Şeker Tucker, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bizim markamız ‘mutlu anlar’ sloganıyla var. Bu tür taraftar olaylarının olduğu görüntüler içinde olmak istemeyiz. Yaşananlar Türk sporunu etkiliyor. Sponsorluğun karşılığını en üst seviyede almak isteriz. Yaşananlar herkesimi üzüyor ve rahatsızlık yaşatıyor. Umarız bunlar son olur ve sporun içerisine şiddet görüntüleri karışmaz.”

MARKA DEĞERİ

Galatasaray Yönetim Kurulu toplantısı sonrası Başkan Ünal Aysal’ın Fenerbahçe Ülker ile oynanacak Beko Basketbol Ligi play-off final serisi 7. maçına çıkmayacaklarını açıklaması ve daha öncesinde yaşanan olaylar ligin marka değerini etkiledi. Ligin ana sponsoru Beko konuyla ilgili açıklama yapmazken, uzmanlar basketbolun büyümesinin etkilenebileceğini açıkladı. Tüm bu gelişmelerin basketbolun marka değerini etkilediğini belirten uzmanlar, “Olaylar sadece kulüpleri ve kendi sponsorlarını etkilemiyor. Ligin isim sponsorundan, yayıncı kuruluşana kadar herkes olumsuz etkileniyor. Böyle devam ederse kulüpler, futboldaki gibi sponsor bulmakta zorlanabilir” dedi.

Haberin Devamı


Ülker’den anlamlı fotoğraf

BEKO Basketbol Ligi play-off final serisindeki olaylar Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’i de üzdü.

F.bahçe ve G.sarayda sponsor krizi
Ülker, Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarının final maçında yaşadığı olaylara karşı tepkisini Instagram’dan paylaştığı bu fotoğrafla özetledi. Ülker, paylaştığı fotoğrafın altına, “Gönül isterdi ki...” diye yazdı.

Haberin Devamı


31 milyon TL
Basketbol takımlarının İddaa’dan kazandığı isim hakkı bedeli

15 milyon TL
Basketbol takımlarının yıllık ortalama bütçeleri

12 milyon TL
Ligin ortalama yıllık yayın hakkı geliri

3.3 milyon Euro
Ligin en çok kazanan oyuncusu Linas Kleiza’nin yıllık geliri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!