Eximbank'tan turizme 14 trilyonluk destek

Güncelleme Tarihi:

Eximbanktan turizme 14 trilyonluk destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Eximbank'tan turizm için 14 trilyon liralık bir kaynağın sağlandığını açıkladı.

TURİZM Bakanı Erkan Mumcu, turizmin konjonktürel bir sorun yaşadığını belirterek, ‘‘Haziran ayının ortalarından başlayarak turist girişlerinde ve doluluk oranında yeniden bir artış sağlanmaya başladı’’ dedi. Mumcu, Eximbank kanalıyla 14 trilyon liralık bir kaynak sağlandığını açıklayarak, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin başkanlığında, çeşitli bakanlıklarının biraraya geleceği bir ‘‘Ulusal Tanıtım Konseyi’’nin kurulacağını söyledi.

Şubat ayından itibaren artarda gelen ve özellikle Batı Avrupa pazarlarında görülen rezervasyon iptallerinin yüzde 60'a ulaştığını söyleyen Mumcu, bunun nedenlerinin, global ekonomik kriz ve Kosova'daki savaş olduğunu belirtti. Mumcu, 18 Şubat 1999 tarihinden sonra da Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde başlayan protestoların Türkiye ile ilgili arzu edilmeyen düşüncelere yol açtığını ve seri iptaller geldiğini anlatan Mumcu, ‘‘Ancak, haziran ortalarından başlayarak temmuza doğru turist girişlerinde ve doluluk oranında artış görülüyor. İnşallah bu artış devam edecektir’’ dedi.

Sektörün Turizm Bakanlığı'ndan istediklerini ise, ‘‘Birikmiş vergi borçlarının, SSK primlerinin, kredi borçlarının ertelenmesi, kredi sağlanması, aktif bir tanıtım kampanyasının yürütülmesi’’ olarak özetleyen Mumcu, birikmiş vergi borçları ve SSK primlerinin ertelenmesi isteğine hükümetin çok sıcak bakmayacağını sektör temsilcilerine ilettiklerini söyledi.

Turizm Bakanlığı'na önemli bir kısmı tanıtım kampanyalarında harcanmak üzere 15.3 trilyonluk ek ödenek sağlandığını belirten Mumcu, 20 trilyonun üzerinde bir tanıtma bütçesine sahip olunduğunu bildirdi. Mumcu, ‘‘Turizm Bakanlığı kampanyanın her şeyini belirlesin, yapsın, faturalarını ödesin, ülkeye turist gelsin demek çözüm değil. Sektörle birlikte yapacağız, neyi söyleyip neyi söylemeyeceğimize birlikte karar vereceğiz’’ diye konuştu.

ULUSAL TANITMA KONSEYİ

Mumcu, Şehir Tanıtma Komiteleri'nin kurulmasını sektöre, valiliklere ve diğer sektörlere önerdiklerini de belirterek, ‘‘Şehirlerin de kendi kampanyalarını oluşturması gerekir. Biz Bakanlık olarak bu çalışmalara destek vereceğiz’’ dedi.

Mumcu, önümüzdeki günlerde Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin başkanlığında Ulusal Tanıtma Konseyi'nin kurulmasına ilişkin bir toplantı yapılacağını da belirtti.

Mumcu, ayrıca, 30 Haziran'da Alman Seyahat Acentaları Birliği'ni davet ettiklerini, daha sonra da Almanya, Avusturya, Fransa ve İngiltere'yi kapsayan bir gezi yapacağını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!