Evlendi, artık susabilir

Güncelleme Tarihi:

Evlendi, artık susabilir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yahya Murat Demirel, kendisi gibi tutuklu bulunan 13 yıllık sevgilisi Ayşenur Esenler ile dün cezaevinde evlendi. Böylece, Esenler ‘eşlerin birbiri aleyhine tanıklık yapmaması’ imkanından yararlanabilecek.

Egebank'tan trilyonlarca lirayı hortumladıkları gerekçesiyle tutuklanan Yahya Murat Demirel, kendisi gibi tutuklu bulunan 13 yıllık sevgilisi Ayşenur Esenler ile cezaevinde evlendi. Böylece, Ayşenur Esenler'in Demirel aleyhine konuşma riski ortadan kalktı. Çünkü, eşler istemezlerse birbirleri aleyhine tanıklık yapmayabiliyor. Demirel'in ailesi karşı çıktığı için daha önce gerçekleşmeyen evlilikte Esenler'in ‘‘evlenmezsen konuşurum’’ tehdidi de rol oynadı. Demirel ile Ayşenur Esenler çiftinin nikahı, dün saat 14.50'de Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'nde gerçekleşti. Mamak Belediyesi nikah memuru Necdet Yalçıner'in kıydığı nikah sırasında Ayşenur Esenler, gelinlik giymedi. Murat Demirel'le ikinci evliliğini yapan Ayşenur Esenler'in makyaj bile yapmaması dikkat çekti.

Demirel'in şahitliğini Cezaevi 1. Müdürü Rüstem Cinkılıç yaptı. Gelinin şahitliğini ise Cezaevi ikinci müdürü Adem Ulutaş yaptı. Nikah sırasında tutuklu sanıkların avukatları Suat Çelebi ile Deniz Ketenci de hazır bulundu. Nikahtan sonra, Murat Demirel ile Ayşenur Esenler birbirlerini öperek kutladı. Evli çifti ilk kutlayanlar ise, cezaevi müdürleri ile avukatları oldu. Sanıkların koğuş arkadaşları da kendilerine ömer boyu mutluluk diledi.

Nikah sırasında Murat Demirel'in karşı çıkması nedeniyle fotoğraf ve video çekimi yapılmadığı bildirildi. Nikah memuru Necdet Yalçıner, cezaevine girerken gardiyanlar tarafından didik didik arandı. Nikah memurunun üzerinde gizli kamera veya ses kayıt cihazı olabilir düşüncesiyle üzerindeki her şeyin didik didik arandığı öğrenildi. Gelin ile damat nikahtan sonra gerdeğe giremedi. Damat Murat Demirel, nikahtan sonra 12. koğuşa geri kapatıldı. Gelin Ayşenur Esenler ise nikahtan hemen sonra kadınlar koğuşuna konuldu. Demirel ile Ayşenur Esenler, nikah kıydıkları için cezaevinde bundan sonra haftada bir açık görüş yapma hakkına kavuştular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!