Evden çok konuşan kadına özel telefon getirecek Türkiye’de şirket alacak

Güncelleme Tarihi:

Evden çok konuşan kadına özel telefon getirecek Türkiye’de şirket alacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2011 00:00

Alman kablosuz telefon üreticisi Gigaset Communications’ın CEO’su Hans-Burghardt Ziermann, “Türkiye’de hızlı büyüdük. Pazar payını artırmak için şirket satın almaya sıcak bakıyoruz. Türkiye’de 3 yılda pazar payımızı yüzde 15’ten yüzde 40’a çıkardık. Buradaki uzun vadeli fırsatları değerlendireceğiz. Evden çok konuşan kadınlara özel telefonu Türkiye’ye de getireceğiz” dedi.

ALMANYA’nın önde gelen kablosuz telefon (dect telefon) üreticisi Gigaset Communications’ın CEO’su Hans-Burghardt Ziermann, 3 yılda Türkiye’de pazar paylarını yüzde 15’ten yüzde 40’a çıkardıklarını belirterek, “Türkiye’de çok hızlı büyüyoruz. Daha da fazla pazar payı elde etmek için şirket satın almaya sıcak bakıyoruz” dedi. Satın alacakları şirketin kendi organizasyon yapısının oturmuş olması gerektiğini dile getiren Ziermann, “Alacağımız şirket bize ek maliyetler çıkarmamalı. Hangi pazarlarda olduğu çok önemli. Böyle bir satın alma gerçekleşirse yine bizim faaliyet alanımız veya ilgili sektörlerden olacaktır” diye konuştu.

Üretim için 3’üncü ülke

Üretimlerinin yüzde 85’ini Almanya’da, kalanını ise Çin’de gerçekleştirdiklerini belirten Ziermann, şöyle konuştu: “Üretim yapacağımız 3’üncü ülke ile ilgili araştırma içerisinde olduk. Üretim için belirli bir pazar oluşması gerekiyor. Evet Türkiye çok iyi büyüyor ancak daha avantajlı ülke olarak Brezilya’yı görüyoruz. 180 milyon nüfusu var ve tüketimi de çok fazla. Mesela orada ithalat vergisi yüzde 20-25 olunca insan bu ülkede bir şey yapmak lazım mı diye düşünüyor. Şu anda 3’üncü üretim ülkemiz olmaya en yakın adaylar. Çin’deki öevcut üretimin de kapasitesini artıracağız. Asya pazarına yetişemiyoruz.”

Cirosu 15 milyon Euro

Türkiye’de yılda 600 bin adet civarında telefon sattıklarını söyleyen Ziermann, şunları anlattı: “Ciro da 15 milyon Euro’ya yaklaştı. Bu yıl dünya genelinde 540 milyon Euro ciro hedefliyoruz. Rusya, İspanya ve İtalya’da işlerin kötüye gitmesi bizi zorlar diye düşünüyorduk ama diğer pazarlardaki artış bizi rahalattı. Geçtiğimiz yıl ciromuz 503 milyon Euro olmuştu.”

Ev telefonları gelişecek

Ev telefonlarının önümüzdeki 5 yıl içerisinde farklı fonksiyonlara sahip olacağını belirten Ziermann, “Ev telefonunun elbette cep telefonu kadar donanımlı olması beklenemez. Bizim de mailler okunsun veya internete girilsin gibi bir çalışmamız yok. Mobil telefonları kopyalamayacağız. Evin kontrol edilmesi, güvenliği ile ilgili uygulamalar yüklenebilir. Uzaktan kumanda görevi bile görebilir. Ayrıca çeşitli uygulamalar yüklenerek, yemek tarifi bile alınabilir hale gelecek” diye konuştu.

Kadınlara özel telefon

Dünyada tüm kadınların özellikle ev telefonundan konuşmayı sevdiklerini söyleyen Hans-Burghardt Ziermann, şu bilgileri verdi: “Türk kadınları da ev telefonu ile çok konuşuyor. Onlar için uzun süreli telefon kullanımına yönelik yeni ürünler geliştirmeye çalışıyoruz. Son olarak elbiselerin yakasına takılabilen, dışarıda sesleri yalıtan bir telefon ürettik. Yaptığımız araştırmada insanlar kulaklık takmaktan hoşlanmıyor. Kadınların saçlarını bozuyormuş. Artık ev işi yaparlarkende konuşabilecekler. Kadınlar daha rahat konuşsun diye böyle bir ürün planladık. Kimsenin saçı da bozulmayacak. Ekim ayında Türkiye pazarına da sokacağız.”

Libya ve Suriye’deki zararı kapamak için Dubai ve Arabistan’a yüklendik

ORTADOĞU’daki faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hans-Burghardt Ziermann, şunları söyledi: “Ortadoğu ve Kuzey Afrika’yı Dubai’den idare ediyoruz. Olaylar yaşanana kadar bölgede işlerimiz çok iyiydi. Libya, Tunus Mısır ve Suriye’de büyük sıkıntılar yaşadık. Hala da bazı sorunlar yaşıyoruz. Aylardır bölgelerde işler durmuş durumda. Distibitörler para yollamıyor, bizde ürün göndermiyoruz. Zararı kompanse etmek için Umman, Dubai ve Suudi Arabistan’a yüklendik. Sorun yaşadığımız ülkeler arasından bazıları da tüketime geri dönmeye başladı. Suriye ciddi sorun olmaya devam ediyor. Yunanistan’da da işler zor görünüyor. Oradaki distribitörümüz müşteriden parasını alamıyor. İşler durmaya yakın.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!