Evde üretim teknolojileri

Güncelleme Tarihi:

Evde üretim teknolojileri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2023 07:00

Gelişen teknolojiler sayesinde artık büyük endüstriyel makineler kullanmadan, ev rahatlığında üretim yapmak mümkün. Bu cihazları alıp hem kendi ihtiyacını karşılayan hem de kendine gelir kapısı yaratan çok sayıda insan var. İşte üreten teknoloji...

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ geliştikçe hayatımızdaki her şeyi değiştiriyor. Buna elbette üretim süreçleri de dahil. Bu konuda en büyük devrim kesinlikle üç boyutlu yazıcılarda yaşandı. Uzunca bir süredir sadece profesyonellere değil sıradan vatandaşa da hitap eden ve her ihtiyacı karşılayan üç boyutlu yazıcılar, yıllar içerisinde elde edilen deneyimler sayesinde neredeyse mükemmelleşti. Yeni modeller ilk sürümlere nazaran daha az bakım istiyor, daha az uzmanlık gerektiriyor ve çoğu şeyi otomatik olarak yaparak minimum çaba ile üst seviye kaliteye sahip baskılar elde edilmesini sağlıyor. Artık internet üzerinde üç boyutlu yazıcı ve üç boyutlu baskı ile alakalı olarak aklınıza gelebilecek her türlü soruya ve soruna dakikalar içerisinde cevap bulabiliyorsunuz.

MİKRO EKONOMİYE KATKI

Haberin Devamı

İşin baskı tarafındaki seviye ilerledikçe mikro ekonomik çözümler de arttı. Baskı almaya hazır üç boyutlu tasarım örneği bulmak hiç olmadığı kadar kolay hale geldi. Günümüzde ücretsiz olarak inanılmaz tasarımlar sağlanıyor, bu tasarımlar üzerinde ufak oynamalarla birçok ihtiyaç rahatlıkla giderilebiliyor. Bağlantılı olarak artık kendi tasarımlarınızı ve yaptığınız fiziksel baskıları satmak da açılan yenilikçi platformlar üzerinden çocuk oyuncağı hale gelmiş durumda. Eğer tam olarak hakim değilseniz üç boyutlu yazıcılar genelde PLA ya da ABS plastik temelli farklı filamentler kullanarak, hayal ettiğiniz ve bilgisayar ortamında üç boyutlu olarak tasarladığınız ürünleri gerçeğe dönüştürebiliyor.

Yüklenen tasarımları, takılan filamentleri belirlenen ısıda eriterek katman katman basan üç boyutlu yazıcılar, seçilen flamente bağlı olarak farklı renklerde de baskı yapabiliyor. Bu cihazlar artık çok zahmetsiz çalışabiliyor. Bu arada alanda halen sadece standart filament kullanarak baskı yapan modeller bulunmuyor. Aynı zamanda “sıvı reçine” kullanan üç boyutlu yazıcılar da var. Böylelikle normal modellere oranla çok daha yüksek çözünürlüklü, detaylı ve pürüzsüz sonuçlar elde edilebiliyor. Yıllar içerisinde daha kullanışlı hale gelen bu modeller, artık eskiye nazaran daha uygun fiyatlı. Buna ek olarak üç boyutlu baskı kalemleri de yaratıcı kişiler için güzel bir alternatif haline geldi.

Haberin Devamı

AKILLI KESME MAKİNELERİ

Son dönemde ses getiren akıllı teknolojilerden biri de akıllı kesme makineleri. Standart bir yazıyıcı gibi görünen bu ürünler, içerisine yerleştirilen malzemelerden bilgisayar ortamında hazırlanan tasarımları keserek çıkarabiliyor. Bu sayede örneğin farklı reklam görselleri, bardak üstüne yapıştırılabilecek özel baskılar hazırlanabiliyor. Bu ürünler ile yapılabilecekler oldukça fazla. Akıllı kesme makineleri ile düğün davetiyesi, doğum günü kartları, afişler, deri cüzdan, çocuklar için ahşap yapboz veya oyuncaklar, eviniz için (ahşap, deri, keçe veya kağıttan) dekorasyonlar, kart ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Hatta yastık ya da t-shirt gibi kumaş yüzeyler üstüne kalıcı baskılar da yapılabiliyor.

Haberin Devamı

LAZER EVLERE KADAR GELDİ

Son dönemde lazer kesiciler de popülerliğini ciddi oranda artırdı. Bu cihazlar bilgisayar üzerinden verilen tasarımları, taşıdıkları yüksek güçlü lazer ile içerisine konulan malzemeden kesebiliyor, malzemeye yazı veya logo işleyebiliyor ya da malzeme üzerine oyma gerçekleştirebiliyor. Evinizde fazla yer kaplamadan hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilen ve uygun şartlar altında ek bir gelir kaynağı haline gelebilen bu yeni nesil üretken teknolojiler, önümüzdeki dönemde daha da kullanışlı hale gelecek, yeni teknolojiler ile ev üretimleri daha hızlı ve hassas olacak.

ENDER 3 S1 PRO ÜÇ BOYUTLU YAZICI

Sürece önem veren ve uzun vadeli kullanacak güçlü bir üç boyutlu yazıcı bakanlar için uygun seçim; Ender 3 S1 Pro. Modern bir tasarıma sahip ve yerleşik ekranıyla büyük bir kontrol kolaylığı getiriyor. Otomatik seviye ayarı yapabilen ürün, 300 dereceye kadar ulaşan nozul ile pürüzsüz baskı yapabiliyor ve çok sayıda otomatik ayar seçeneğiyle baskı sürecini olabilecek en iyi hale getirebiliyor. Bu yazıcı ihtiyaca bağlı olarak büyük oranda özelleştirilebiliyor. 13 bin TL

Haberin Devamı

Evde üretim teknolojileri

CREALİTY HALOT ONE CL-60 3D YAZICI

Ender 3 S1 Pro’dan farklı olarak bir reçine üç boyutlu yazıcısı olan Creality Halot One CL-60, fiyat-performans konusunda iddialı bir seçenek. Çok fazla yer kaplamayan ve modern bir tasarımı olan ürün, bünyesindeki ekrandan kolaylıkla yönetilebiliyor ve şeffaf yapısıyla baskının gerçek zamanlı olarak izlenmesine imkân tanıyor. Entegre ışık kaynağı ve yüksek hassasiyete sahip ürün,  127x80x160mm boyutunda baskılar verebiliyor.

Evde üretim teknolojileri

CRİCUT MAKER 3 KESME MAKİNESİ

Türkiye pazarına yakın zaman önce giriş yapan Cricut markasının en gelişmiş seçeneklerinden olan Cricut Maker 3, normal bir yazıcı gibi görünüyor ve içerisine konulan çok sayıda malzemeyi bilgisayar üzerinden girilen tasarıma uygun olarak kesebiliyor. Zahmetsiz bir kullanıcı deneyimi olan ürün, güvenlik bir seçenek ve yapışkanlı kağıtları da rahatlıkla kesebiliyor. 17 bin TL

Haberin Devamı

Evde üretim teknolojileri

ELEGOO PHECDA LAZER KAZIYICI

Lazerin yüksek gücünden yardım alan ürün, içerisine konulan ahşap, bambu, deri, kraft kağıt, paslanmaz çelik ve alüminyum dahil olmak üzere çok çeşitli malzemeleri istenilen tasarımlarda kazıyabiliyor veya kesebiliyor. Modern bir tasarıma sahip olan ve geniş bir alanda (400x400mm) çalışan ürün, sessiz görev yapıyor ve bilgisayar üzerinden kontrol edilebiliyor. 11 bin TL

Evde üretim teknolojileri

 

BAKMADAN GEÇME!