Ev telefonu da akıllandı

Güncelleme Tarihi:

Ev telefonu da akıllandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2013 01:51

TURKCELL ve Vodafone’nun ardından Türk Telekom’da Türkiye’de akıllı telefon yatırımı yapmaya hazırlandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Akıllı ev telefonu E4’ü tanıtan Türk Telekom CEO’su Tahsin Yılmaz, “Ev telefonlarının da nesli değişiyor” dedi.

CEP telefonlarının akıllı telefonlara dönüşmesi sürecinden ev telefonları da etkilendi. Türk Telekom bir ilke imza atarak, Andorid Jelly Bean işletim sistemli kablosuz internet destekli telefonu satışı sunuyor. Türk Telekom CEO’su Tahsin Yılmaz, “İlk etapta Çin’de üreticelek telefonu gelecek yıl Türkiye’de ürütmeyi planlıyoruz” dedi.

DÜNYADA BİR İLK

Türk Telekom CEO’su Tahsin Yılmaz ve Bireysel Müşteri Başkanı Ali Yılmaz dün düzenledikleri basın toplantısıyla E4 ismi verilen akıllı ev telefonunu tanıttı. Her yıl 1 milyon kablosuz ev telefonun alındığını söyleyen Yılmaz, “Ev telefonları yeni nesile çevirmek istedik. Telefonun tasarımında ve işletim sisteminde şirketimizin mühendisleri büyük katkı sundu. Dünyada bir telekom operatörü tarafından tasarlanıp geliştirilen ilk akıllı ev telefonu olan E4 ile TV izlenebilecek, oyun oynanabilecek, tabletlerin sunduğu avantajlara sahip olunabilecek” dedi.

PEŞİN FİYATI 389 TL

Peşin satış fiyatı 389 TL olan ve çeşitli kampanyalarla da satışa sunulacak olan E4 hakkında bilgi veren Yılmaz, “Türkiye’de her yıl yaklaşık 1 milyon adet kablosuz ev telefonu satılıyor. Tüm mühendislik ve tasarım çalışmalarını Türkiye’de yaptığımız ve orta vadede Türkiye’de üretmeyi hedeflediğimiz akıllı ev telefonumuzla, Android işletim sistemi ile DECT teknolojisini birleştirdik. Böylece kablosuz ev telefonlarını müşterilerimizin farklı ihtiyaçlarını karşılayacak hale getirdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Digiturk teklifinin süresi doldu

TÜRK Telekom CEO’su Tahsin Yılmaz Digitürk’ün satın alım sürecine ilişkin soru üzerine, Digitürk için bağlayıcı olmayan bir teklif verdiklerini hatırlatarak, belirlenen süre içinde olumlu yanıt alamadıklarını söyledi. Yılmaz, nihai teklifin verilebilmesi için inceleme yapmak üzere bilgi odasına (data room) girmelerinin gerekliliğine dikkati çekerek, henüz böyle bir olanaklarının olmadığını, gelişmeleri takip ettiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Ev telefonunun teknik özellikleri

· Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemi
· 4” TFT LCD ekran (800 X 480 pixel)
· 126mm x 65mm x 11mm
· Capacitive Multi Touch (5 Parmak)
· 1.3 Ghz ARM İşlemci
· Harici baz istasyonu
· Wi-Fi bağlantı ile internet (802.11 b/g/n)
· 3.5mm kulaklık çıkışı
· Micro USB 2.0
· Micro SD kart girişi (32GB’a kadar arttırılabilir hafıza)
· Ön yüzde VGA Kamera
· Bluetooth (4.0) ve AkTTar ile cep telefonundan rehber senkronizasyonu
· FM Radyo, E Mail, Ses kaydı
· Video oynatıcı
· Saat, alarm, takvim

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!