Euro, turizme darbe vuracak

Güncelleme Tarihi:

Euro, turizme darbe vuracak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Euro, Türk turizmi açısından neler getirecek?

- Tek para sistemi, Türk turizmi için potansiyel bir risk olarak görülüyor. Bazı ekonomistler, tek para sistemine geçilmesi ile birlikte 11 ülkenin turizm tercihlerini İspanya, Portekiz ve Fransa gibi Avrupa Para Birliği içinde yeralan ülkelerden yana kullanabilecekleri yorumları yapılıyor. Bu nedenle, EMU dışındaki ulusal paraların istikrarı, turizm tercihlerinde önemli bir etken olabilir. İnsanlar, Euro alanı içinde herhangi bir değişim yapmadan ceplerindeki parayı kullanmayı, tatil seçimlerinde önemli bir kriter olarak görebilirler.

Euro Avrupa'da işdünyası açısından ne gibi temel değişikliklere sebep olabilir.

- Avrupa'nın iş odağı durumunda bulunan Londra için EMU’nun ciddi bir risk oluşturduğu değerlendirmeleri yapılıyor. Tüm finansal ve mali sistemleri birbirine entegre edilmiş, sermaye piyasalarının aynı dili konuştuğu bir Euro alanının iş yoğunluğunu Londra'dan alabileceği tahminleri yapılıyor. Corporate Finance Dergisi, EMU'nun işlerlik kazanması ile birlikte Paris, Frankfurt, Brüksel ve Amsterdam'ın EMU bölgesindeki yeni iş odakları haline geleceği değerlendirmesini yapıyor.

Avrupa Merkez Bankası, hangi para birimlerinin Euro'ya karşı çapraz değişim değerlerini açıklayacak?

- Avrupa Merkez Bankası, Avusturya Doları, Kanada Doları, İsviçre Frangı, Kıbrıs Paundu, Çek Korunası, Yunan Drahmisi, Estonya Krunu, Danimarka Kronu, Macar Forinti, Japon Yeni, Norveç Kronu, Yeni Zellanda Doları, Polonya Zlotisi, İsveç Kronu ve Amerikan Doları'nın çapraz değişim değerlerini açıklayacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!