Et fiyatı 6 TL nasıl düşer?

Güncelleme Tarihi:

Et fiyatı 6 TL nasıl düşer
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2016 02:01

SON günlerin en çok tartışılan konularından biri olan et fiyatları ile ilgili Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Kopuz’dan farklı bir öneri geldi.

Haberin Devamı

Et fiyatlarının 6 lira aşağı çekilebileceğini söyleyen Şemsi Kopuz, ette uygulanmaya başlanan tavan fiyatın iyi niyetli olduğunu, ancak fiyatları düşürmeye yeteceğine inanmadıklarını söyledi. Et ithalatına karşı olduklarını ancak besilik canlı hayvan ithalatının yapılmasının gerektiğinen değinen Kopuz, “Bu alanda ithalat yapılırsa üretici de zarar görmez. Ancak yüzde 15’lik ithalat vergisi yüzde 1’e düşürülmeli. Ayrıca KDV oranları da aşağı çekilmeli. Bu sayede et fiyatları 6 lira aşağı çekilebilir” dedi. Yemde yapılan KDV indiriminde sorunları olduğunu, Tarım Bakanı Faruk Çelik’in ‘Daha biz yemde KDV indrimi yapmadan, yeme zam yaptılar. Bu konuyu takip ediyoruz’ açıklamasını hatırlattığımız Kopuz, “İstediğimiz indirimler tüketiciye yönelik olacağı için fiyatlara yansıyacak” dedi.

Haberin Devamı

HELAL KESİM Mİ?

Karkas et ithalatı gerçekleştirilen Bosna Hersek’in hayvan varlığının et sağlamaya yeterli olmadığını söyleyen Kopuz, “Bosna Hersek Letonya’dan aldıkları eti bize satıyor. Bu sefer de bu etlerin ne şekilde kesildiği sorusu akıllara geliyor. Helal kesim mi onu da bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

1 milyar dolarlık kayıp yaşandı

2015’te gıda sektörününün ihracatının 10 milyar 227 milyon dolar olarak gerçekleştiğini vurgulayan Şemsi Kopuz, “Bir önceki yıla göre yaklaşık 1 milyar dolarlık bir düşüş yaşandı. Suriye ve Irak’ta sorunlar yaşandı. Güney Amerika, Çin, Hindistan ve Kuzey Afrika ihracat için öne çıkıyor. 2016’da, sektör olarak yüzde 5 büyüme bekliyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!