Espai Barça’nın mücevher taşı

Güncelleme Tarihi:

Espai Barça’nın mücevher taşı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2023 07:00

Dünyanın en büyük spor kulüplerinden FC Barcelona, ünlü stadı Spotify Nou Camp’ın yenilenme projesi için Limak ile resmen kontrat imzalayarak süreci başlattı.

Haberin Devamı

Sözleşmeye FC Barcelona adına Kulüp Başkanı Joan Laporta, Limak adına ise Nihat Özdemir imza attı. Sözleşmeye göre yenileme çalışmaları liglerin bitmesinin ardından Haziran 2023’te başlayacak.

ZORLU BİR REKABET OLDU

İmza töreninde konuşan Limak Holding Onursal Başkanı Nihat Özdemir, projenin bir stadyumu yenilemekten çok daha öte bir sorumluluk anlamına geldiğine dikkat çekti. “Spotify Camp Nou ve Barselona adeta birbiriyle özdeşleşmiş iki kavram” diyen Özdemir, şöyle devam etti: “Sadece kulüp için değil, Barselona şehri ve taraftarlar için de büyük anlam taşıyan bu yapının yenilenmesi işini, zorlu bir rekabet içinde geçen teklif sürecinin ardından üstlenmiş olduk. İleride tüm Barselonalıların sahip olmaktan gurur duyacağı bir tesisi ortaya çıkarmaya kararlıyız.”

Haberin Devamı

FC Barcelona Kulübü Başkanı Joan Laporta ise, yeni Spotify Camp Nou’nun Barcelona taraftarlarına bırakılacak bir miras olduğunu dile getirdi. Projeyi, “1992 Yaz Olimpiyat Oyunlarından sonra Katalonya’da bir spor tesisi için yapılan en önemli dönüşüm ve modernizasyon işi” olarak nitelendiren Laporta, yüklendikleri sorumluluğun farkında olduklarına da dikkat çekti. Laporta, “Yeni proje Espai Barça’nın mücevher taşı olacak. Barselona Futbol Kulübü’nün 125’inci kuruluş yıldönümüne denk gelen Kasım 2024 tarihine kadar bu süreci başarıyla tamamlayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Stadyumun yenilenmesiyle seyirci kapasitesi 105 bine çıkacak. Kısmen kapanacak olan stadın çatısına güneş panelleri yerleştirilecek. Barselona, bir yıl süreyle maçlarını başka bir sahada oynayacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!