Esnafa kredi borcunu ödeme kolaylığı

Güncelleme Tarihi:

Esnafa kredi borcunu ödeme kolaylığı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 21, 2002 12:37

Esnaf ve sanatkarlara, takibe uğramış kredi borçlarını ödeyebilmelerine dönük kolaylık sağlandı. Borçlar 24 aya varan taksitler halinde yıllık yüzde 55 faizle ödenecek.

Haberin Devamı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve sanatkarların kooperatiflere olan takipli borçlarını, "24 aya varan taksitler halinde ve yıllık yüzde 55 faizle ödeyebilmeleri" imkanı getirildiğini bildirdi.
  Â
Tanrıkulu açıklamasında, kooperatifler aracılığı ile Türkiye Halk Bankası'ndan kredi kullanan esnaf ve sanatkarların kredi taksitlerini geri ödeyemedikleri durumda, Banka'nın söz konusu taksit ve buna ilişkin faiz ile benzeri tutarları kooperatif hesaplarından tahsil ettiğini hatırlattı.

Sağladığı kefalet nedeniyle Banka'ya bu tutarı ödemek zorunda kalan kooperatiflerin ise bunları esnaf ve sanatkarlar aleyhine borç kaydederek icrai ve idari takibata geçtiklerine dikkati çeken Tanrıkulu, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Bakanlığımızca bir yandan 300 bine yakın esnaf ve sanatkar hakkında sürdürülen bu takiplerin durdurulması, diğer yandan da 30 trilyonu bulan bu borçların daha uygun koşullarda ödenebilmesi amacıyla bir çalışma yürütülmüştür.

Türkiye Esnaf ve sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooparetfleri Merkez Birliği (TESKOMB) ile birlikte gerçekleştirilen bu çalışma sonucunda, esnaf ve sanatkarlarımızın kooperatiflere olan takipli borçlarını, 24 aya varan taksitler halinde ve yıllık yüzde 55 faizle ödemeleri imkanı getirilmiştir."
   Â
1 HAZÄ°RAN'A KADAR BAÅžVURANLAR YARARLANACAK
 
TESKOMB'a bağlı kooperatif ortaklarının, 1 Mart 2002 tarihine kadar takibe uğramış tüm borçlarının, başvuru tarihleri itibariyle toplanarak ve bu tutarın anapara borcu olarak kabul edileceğini belirten Tanrıkulu, bu tutara, takibe alındığı ilk tarihten başvuru tarihine kadar geçen süre için yüzde 55 basit faiz işletileceğini bildirdi.
  Â
Taksitlendirmeye esas toplam borcun, yıllık yüzde 55 faiz oranı üzerinden kooperatif yönetim kurulu kararı ile 12, 18 ve 24 aya kadar ve aylık vadeli olarak taksitlendirileceğini ifade eden Tanrıkulu, bu uygulamadan, 1 Haziran 2002 tarihine kadar başvuran 300 bin esnaf ve sanatkarı yararlanabileceğini vurguladı.

Tanrıkulu, söz konusu uygulamayla, icra ve haciz baskısı altındaki esnaf ve sanatkarların önemli ölçüde rahatlayacağını ve yaşanılan krizin etkilerinin giderilebilmesi açısından esnafa büyük katkı sağlanacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!