Eski milli güreşçinin ‘Life Gym’ zinciri, 7 milyon doları buldu

Güncelleme Tarihi:

Eski milli güreşçinin ‘Life Gym’ zinciri, 7 milyon doları buldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2011 00:00

Eski milli güreşçi Hakan Duman, ortağı Soner Güzel’le birlikte ‘Life Gym Spor ve Yaşam Merkezleri’ açarak geçen yıl 7 milyon dolar ciro yakaladı. Üye sayısı 14 bin kişiye, toplam alanı 60 bin metrekareye ulaşan Life Gym’lerde günde 1300 kişi spor yapıyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de de hızla yayılan ‘sağlıklı yaşam için spor’ alışkanlığı girişimcilerin yeni iş alanı haline geliyor. Eski milli güreşçilerimizden Hakan Duman’ın kurduğu ‘Life Gym Spor ve Yaşam Merkezleri’ ortağı Soner Güzel’in sermaye ve girişimcilik desteği sayesinde ‘fitnes zinciri’ne dönüştü. Halen 5 fitnes merkezi ve bir paintball tesisi olan Life Gym’lerin 2010 cirosu 7 milyon dolara ulaşırken, bu zincire üye olup spor yapanların sayısı da 14 bini aştı. Sporla 300 kişilik istihdama da yol açan iki ortağın İstanbul genelinde toplam 60 bin metrekareye ulaşan spor tesislerinde hergün 1300’den fazla insan spor yapıyor.

Aslen Kayserili güreşçi

Darüşşafaka’nın Maslak’ta bulunan 38 bin metrekarelik tesisini de kiralayıp işletmeye alan Hakan Duman şöyle başlıyor anlatmaya:

“1975 İstanbul doğumluyum ama aslen Kayseriliyim. Babam mutfak eşyası imalatında nikelaj polisaj yapan kendi halinde bir esnaftı. 3 kardeşiz. Ortaokulda güreşle tanıştım ve güreş hayatımı değiştirdi. Çünkü spor bilinciyle yürümeye başladım. Güreşte milli oldum ve madalyalar kazandım. 2000 yılında da güreşi bıraktım. Ben ticarete de ortaokulda başladım. Babam beni Kapalıçarşı’da halıcı arkadaşlarının yanına vermişti. Lise bittikten sonra ise 1993’te Akdeniz Üniversitesi’nde spor akademisine girdim. Sonra Marmara Üniversitesine geçiş yaptım. Üniversiteye girerer girmez de spor sektörünün her yerinde çalışmaya başladım. Hayalimde de hep kendi spor tesislerimi açmak oldu.”

Bir telefonla salonum oldu

Hakan Duman, 2002’den itibaren spor akademilerine hazırlık kursları açtığını ancak asıl hedefine ulaşmasının sürpriz bir telefonla olduğunu belirtiyor. Duman, şöyle konuşuyor: “Birgün bir telefon geldi. Telefondaki sesin sahibi Türkan Kırmacıoğlu, ‘Benim bir spor salonum var işletecek biri lazım’ diyordu. Halkalı’da 100 metrekarelik bir spor salonuymuş. Türkan Hanım işletmeyi devretmek istiyormuş ama salonda bir koşu bandı, 2 bisiklet, 5 tane de fitness aleti vardı. Çok amatörce yapılmış bir yerdi. Türkan Hanım anahtarı verdi ve bir daha kendisini 3 ay sonra görebildim. Geldiğinde her şeyi değişmiş gördü. O salon 210 üyeli ve içeriye galoşla girilen bir yer olmuştu.”

Müşterisi ortak olup işi büyüttü

Sonra Halkalı Toplu Konutları’nda 1500 metrekarelik bir salon daha açtığını söyleyen Hakan Duman, “Kardeşlerim de spor akademisi mezunudur, eşimde. Sonra Avcılar’da bir yer daha açtık. Sonra da İkitelli OSB’deki Deposite Alışveriş Merkezi’nin yanında 2008’de bir yere girdik” diyor. Duman, bu yatırım sırasında sıkıntıya girdiklerini ve Halkalı’da salon müşterisi olan Soner Güzel’in kendisine ortaklık teklifini 2009’da kabul ettiğini böylece işlerin yenide ivme kazandığını anlatıyor. Duman, “Soner Bey, Halkalı Toplu Kontuları’ndaki salonumda üyemizdi. Soner Güzel ile ortak olup yürüdük, işleri büyüttük” diyor.

Zayıflıktan çok çektim ortağım 10 kilo aldırdı

LİFE Gym Spor ve Yaşam Merkezleri’ni Hakan Duman ile birlikte büyüten Soner Güzel ayrıca bir Küçük ve Orta Boy İşletme (KOBİ) sahibi. Güzel ortaklık öyküsünü şöyle özetliyor: “Karslıyım, Bursa’da büyüdüm. Meslek lisesi elektronik bölümü mezunuyum. Babam öğretmendi. 1990’da İstanbul’a yerleştik. Önce pazarlarda çalıştım, sonra araba tamponu yapan bir imalathane kurdum. Irak krizinde kapatıp birkaç firmada daha çalıştım. Kamyon kasası üreten Çelik Tırsan’a ortak oldum 2005’te de tüm hisselerini aldım. İkitelli’de 30 kişilik ekibimizle kamyon kasası yapmaya devam ediyoruz. Ben çok zayıftım, kilo almam gerekiyordu. Hakan Bey’e gittim o da sporla bana 10 kilo aldırdı. Kendisi ortağıyla sıkıntı yaşayınca da ortaklık teklif ettim. Yüzde 50’şer ortak olduk.”

Darüşşafaka’nın tesisine 5 milyon dolar yatırdık

HAKAN Duman, Darüşşafaka’nın fitnes salonunu 5 yıllık bir kontratla kiraladıklarını ve İstanbul’un en iddialı spor ve yaşam merkezi haline getirmek için 5 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söylüyor. Duman, “Tüm salonlarımız 60 bin metrekareye ulaşmış durumda ama 38 bin metrekaresi Darüşşafaka tesisi. 2 sene içinde bu işe yaptığımız toplam yatırım ise 10 milyon doları buldu. 2009’daki üye sayımız 2 bindi. Şu an 14 bin üyemiz var. Üyelerimize 5 fitness, 1 paintball tesisimizde hizmet veriyoruz.”

Kosmos Tu Ependiti: Türkiye’den Atina’ya simit, kahve akını var

ATİNA’da yayımlanan Kosmos Tu Ependiti gazetesi, Türkiye’nin, gıda sektöründe faaliyet gösteren yedi işletmenin birkaç aydır Atina’da uygun mekan aradıklarını yazdı. Gazete, iç piyasada ticareti zor durumda bırakan krizin kira fiyatlarını düşürmüş olmasının, Atina’da fırsatlar bulunduğuna inanan işletmecileri iyimser kıldığı yorumunu yaptı. Gazete, Simit Sarayı’nın Atinalılara, Türk işi geleneksel simit sunmaya hazır olduğunu ve Yunanistan genelinde 30 mağaza açmayı planladığını kaydetti. Mado’nun da Yunan piyasasına girmeye hazırlandığını belirten gazete, kebaba ağırlık veren adı açıklanmayan bir Türk işletmesinin de, Yunanlı bir ortakla faaliyete geçmeye hazırlandığını vurguladı. Gazeteye göre bir kahve zinciri de piyasaya girmek için hazırlanıyor.

Abalıoğlu, 5’inci yem fabrikasını 15 milyon dolara Mersin’de açtı

ABALIOĞLU Grubu, beşinci yem fabrikasını 15 milyon dolarlık yatırım ile Mersin’de hizmete açtı. Abalıoğlu Grubu bu yatırımla Denizli, Biga, Polatlı, İzmir ve Mersin fabrikaları ile üretim kapasitesini 2.5 milyon tona ulaştırmış oldu. Abalıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Abalıoğlu, “1969 yılında ilk yem fabrikamızı Denizli’de açtıktan sonra 2000’li yıllar atağa kalktığımız altın yıllar oldu” dedi. Yeni fabrika, 300 bin ton kapasite ile bölgenin en büyük yem tesisi olacak ve Ortadoğu ülkelerine de ihracat yapacak.

Haberin Devamı

Eski milli güreşçinin ‘Life Gym’ zinciri, 7 milyon doları buldu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!