Eski Hürriyet binası 340 milyon dolara Nurolpark oldu

Güncelleme Tarihi:

Eski Hürriyet binası 340 milyon dolara Nurolpark oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2013 16:27

Nurol GYO, İstanbul Güneşli’de eski Hürriyet binasının yerine yapılan karma projesi Nurol Park’ı tanıttı. Nurol GYO, proje için toplam 340 milyon dolar yatırım yapacak.

Haberin Devamı

55 bin m2 alan üzerine inşa edilecek Nurol Park projesinde toplam 1.118 konut, 70’e yakın sokak mağazasının yanı sıra 20 bin m2  alana sahip ofis bloğu ve otel yer alacak. Nurol Park’ta 154 rezidans, 84 loft ve 880 tower dairesi olacak. Projede 1+1’den 4+1’e kadar farklı alternatiflerde konutlar bulunacak.

Hürriyet Medya Towers’ın bulunduğu araziyi 127,5 milyon dolara satın alan Nurol GYO, proje için toplam 340 milyon dolar yatırım yapacak. Nurol Park, metrekaresi 2.900 TL’den başlayan lansman fiyatlarıyla satışa sunuldu. Projenin tüm fonksiyonlarıyla 2016’nın ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

"BÖLGENİN DEĞERİNİ ARTIRACAK"

Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, düzenlenen basım toplantısında yaptığı konuşmada, yüzyılın yaşam tarzını ve metropol ihtiyaçlarını doğru okuyarak gayrimenkul projeleri ürettiklerini söyledi. Nurol Park’ı bir ‘Yaşam Vadisi’ olarak tasarladıklarını ifade eden Aykaç, "Ağırlaşan yaşam koşulları ve modern hayatın getirdiği bazı gerekçelerle iletişimin zayıfladığını gözlemliyoruz. Bu nedenle projede özellikle geçmişin samimi ve iletişim halinde olan mahalle dokusunu yeniden canlandırmayı amaçlıyoruz. Nurol Park’ta sosyal alanlar, avlular, teras alanları yer alacak. 24 bin m2'lik büyük bir bölümünü peyzaj alanı olarak kullanacağız” dedi.

Haberin Devamı

Nurol Park projesinin bölgenin değerini artıracağını ifade eden Aykaç, “Potansiyel finans sektörü alanları arasında gösterilen bölge, havaalanına olan yakınlığı ve ana ulaşım aksları üzerinde kalan konumuyla önemli bir iş bölgesi haline geldi. İkitelli, Çatalca, Çorlu gibi yoğun sanayinin olduğu bölgelere olan yakınlığı Güneşli’yi ticaret hayatı için daha ayrıcalıklı bir yere koyuyor" dedi.

Bölgenin ulaşım kolaylığının yanı sıra yaşam alanı olarak da cazip bir bölge olduğunun altını çizen Aykaç, özellikle son yıllarda artan konut ve otel projelerinin varlığıyla da uluslararası yatırımların bölgeye yöneldiğini kaydetti.

Projenin sağ kısmını konut bölümü, sol kısmını ise ticari bölüm olarak konumlandırdıklarını belirten Aykaç, şunları söyledi: “Projede üst ve alt platform arasında 7 metrelik kot farkı bulunuyor. Üst kottaki tüm konut blokları bir avluya açılıyor. Alt kotta ise ticari alanlar yer alıyor. Bu sayede, projemizde birbiriyle diyalog halinde bir mimari ve sosyal yapı oluşturuyoruz.”

Haberin Devamı

Güneşli’de Hürriyet Gazetesi’nin eski yerine inşa edilecek Nurol Park projesinin bölgenin değerini artıracağını ifade eden Aykaç, “Potansiyel finans sektörü alanları arasında gösterilen bölge, havaalanına olan yakınlığı ve ana ulaşım aksları üzerinde kalan konumuyla önemli bir iş bölgesi haline gelmiştir. İkitelli, Çatalca, Çorlu gibi yoğun sanayinin olduğu bölgelere olan yakınlığı Güneşli’yi ticaret hayatı için daha ayrıcalıklı bir yere koyuyor” dedi.

Bölgenin ulaşım kolaylığının yanı sıra yaşam alanı olarak da cazip bir bölge olduğunun altını çizen Aykaç, özellikle son yıllarda artan konut ve otel projelerinin varlığıyla da uluslararası yatırımların bölgeye yöneldiğini kaydetti. Güneşli bölgesinde ciddi bir dönüşüm yaşandığını belirten Aykaç, “Biz de Nurol Park projemizle bugünden geleceğe imza attığımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!