Ertürk: Radyosunu, TV’sini satmak isteyen bizi arıyor

Güncelleme Tarihi:

Ertürk: Radyosunu, TV’sini satmak isteyen bizi arıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2006 00:00

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Uzan Grubu CanWest Grubu’na teslim edilen 4 radyoyu muhammen bedelin 20 milyon dolar üzerinde satmaları üzerine teklifler aldıklarını açıkladı. Ertürk, bazı radyo ve televizyon sahiplerinden ’Bizimkileri de satın’ teklifi geldiğini söyledi.

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Uzan Grubu’ndan devrolan medya kuruluşları arasında yer alan dört radyoyu CanWest Grubu’na teslim etti. Süper FM, Metro FM, Joy ve Joy Türk FM’in teslim töreninde konuşan TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, ihalelerdeki değer artışı üzerine "Bizim radyo ve TV’leri de satın" teklifleri aldıklarını söyledi.

MEDYAYA OLUMLU İVME:
Ahmet Ertürk, 41.1 milyon dolar muhammen bedelle ihaleye çıkarttıkları radyoları 60 milyon 950 bin dolara sattıklarını hatırlatarak, "Burada yaklaşık olarak 20 milyon dolara yakın bir değer artışı gerçekleşmiş oldu. Bu medya sektörü için olumlu bir ivme olarak değerlendirildi. Hatta bize daha sonra teklifler gelerek, ’Bizim radyo ve televizyonlarımızı da satın’ dediler. Biz de şimdi onları değerlendiriyoruz" diye konuştu.

VAZGEÇME NOKTASINA GELDİLER: Devir teslim törenin uzun bir inceleme ve onay sürecinden sonra "nihayet" gerçekleştiğini dile getiren Ertürk, bu süreç boyunca yaşanan gecikmelerin yatırımcıda bazı tereddütler
/images/100/0x0/55ea62b5f018fbb8f87c86e2
yarattığını da açıkladı. "CanWest’in bu girişimini itiraf etmek zorundayız" diyen Ertürk "CanWest Grubu zaman zaman vazgeçme noktasına kadar geldi. Sonuç olarak CanWest’in Türk medya sektörüne girmek için gösterdiği arzu galip geldi. Süreci hızlandırmak için yaptığımız girişimlerden de olumlu sonuç alarak yeniden fikirlerini değiştirdiler" dedi.

YABANCILAR ALIŞIK DEĞİL: Yaşanan zorlukların yabancı yatırımcıların medya sektörüne girişiyle ilgili olduğunu, özel sorunlardan kaynaklanmadığını vurgulayan Ertürk, "Gecikmeler yabancıların alışık olmadığı bizim için yadırgayıcı olmayan şeyler. Bu sürecin kısaltılması gerekiyor" diye konuştu. CanWest’e Türk medya sektörüne yaptıkları ve yapacakları katkılardan dolayı teşekkür eden Ertürk, "Bu ihalede en iyi fiyatı vererek Türkiye’de gerek medya varlıklarının değerini yükselterek gerekse Türkiye ekonomisinin yabancı sermaye için taşıdığı cazip önemi teyit etmekteki rolleri içinde tebrik ediyorum" diye konuştu. Ertürk, medya grubuna TMSF tarafından atanan yöneticileri de "en iyi şekilde ve tartışmalardan uzak" şekilde yönettikleri için kutladı.

SUÇLULAR GÜÇLÜ OLAMAYACAK: Bu arada, TMSF’nin yapmış olduğu satışların Türkiye’de iki önemli gelişmeyi sembolize ettiğine de dile getiren Ertürk, bu konuda şöyle konuştu: "Bunlardan birisi Türkiye’de, her yapanın, yaptığının yanına kár kaldığı bir dönemin sona erdiğini gösteriyor. İkincisi ise suçluların aynı zamanda güçlü olmadığını bir göstergesi niteliğini taşıyor. TMSF’nin büyüklüğü bu iki gelişmeyi sembolize etmesi açısından önemli gelişmelerdir."

Culliguan: Türkiye hareketli bir pazar, katkımız olacak

TMSF’dan teslim aldığı radyoların başına CEO olarak Janet Faulding’i, CFO olarak da Ken Scoot’u, Başkan Yardımcısı olarak da Fatih Akol’u atayan CanWest, ayrıca hepsi Türk vatandaşı 70 kişi çalıştıracak. Bu yapılanma hakkında bilgi veren CanWest Grubu Temsilcisi John Culligan, "Türkiye’de medya sektörü çok hareketli bir pazar haline geldi. Bu pazara giriyor olmaktan heyecan ve mutluluk duyuyoruz" dedi. CanWest Radyolar Grubu CEO’su Janet Faulding de, Türkiye ekonomisinin son derece dinamik ve etkin bir yapıya sahip olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Uzun vadeli işletmeciler olarak şu anda satın aldığımız, bu son derece değerli mal varlığı radyoların özverili personeli ile Türkiye’de medya sektörüne çok büyük katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Bunun yanında bu sektöre hareketlilik getireceğiz. Radyo işi uluslararası planda reklamcılık sektörü için güzel bir alan olarak bilinir. İnanıyorum ki bu sektöre getireceğimiz bilgiyle burada hali hazırda bulunan bilgiye birikime, Türkiye’deki radyo endüstrisine çok büyük katkılar sağlayacağız."

CanWest, Kral FM için çok arzulu

CANWEST’in Uzan Grubu radyolarından Kral FM’e olan ilgisini de dile getiren Ahmet Ertürk, bu konuda şunları söyledi: "Kral FM ve Kral TV hálá bizim bünyemizde devam ediyor. Bunlarla ilgili de ne yapacağımıza daha sonra karar vereceğiz. CanWest Grubu’nun Kral FM içinde çok arzulu olduğun biliyoruz. Ama kendileri iyi bir yarışmacı onu gösterdiler. Umuyorum yeni ihalelerde de o güçlerini göstereceklerdir."

4 radyoya 4 ayrı şirket kurdular

CANWEST Grubu, TMSF’den aldığı 4 radyonun ihalesine 4 ayrı şirketle girerek kazanmıştı. Kanadalı grup, 21 Eylül 2005’de ihaleye çıkarılan Süper FM’i 33 milyon 100 bin dolar bedelle CGS Televizyon ve Radyo Yayıncılığı Tic. A.Ş olarak, Metro FM’i 22 milyon 850 bin dolarla Pasifik Televizyon ve Radyo Yayıncılığı Tic. A.Ş olarak almıştı. 24 Ocak 2006’da ihaleye çıkarılan Joy FM ise 3 milyon 200 bin dolar bedelle Galata Televizyon ve Radyo Yayıncılığı Ticaret A.Ş’ye satılırken, aynı gün ihalesi gerçekleştirilen Joy Türk FM ticari ve iktisadi bütünlüğü 1 milyon 800 bin dolar karşılığı Haliç Televizyon ve Radyo Yayıncılığı Ticaret A.Ş’ye ihale edilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!