Ermenistan’ın milli havayolu iflas etti

Güncelleme Tarihi:

Ermenistan’ın milli havayolu iflas etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2013 11:32

Türkiye ile Ermenistan arasında sivil havayolu ulaşımında önemli rol oynayan Ermenistan’ın milli havayolu “Armavia Air” resmen iflas etti.

Haberin Devamı

Armavia Air, 1 Nisan 2013 itibariyle tüm uçuşlarını durdurdu. Ermenistan Devleti’ne yakınlığı ile bilinen “panarmenian” sitesi daha önce de ekonomik açıdan zor duuma düşen ancak değişik sübvansiyonlarla kurtarılan Armavia Air’in dünyadaki ekonomik krizden en fazla etkilenen Ermenistan kuruluşu olduğunu bildirdi.

1996 yılında kurulan şirketin düzenli olarak karşılıklı Erivan-İstanbul ve yaz aylarında da Erivan-Antalya seferleri vardı.

ERİVAN'A UÇUŞLAR DA DURDU 

 Armavia Air'in iflası yanı sıra, Borajet Havayolları da Erivan'a yapmayı planladığı uçuşları durdurdu.


3 Nisan'da başlayacağını açıklanan Van-Erivan uçuşlarının yeniden başlayıp başlamayacağı belli değil. Şirket kaynakları, iptale gerekçe olarak 'yeterli talep alınmaması'nı gösterdi. Ermenistan kaynaklı siteler ise, söz konusu kararın gerisinde Azerbaycan’ın tepkisinin olduğunu iddia edildi.

Haberin Devamı

Borajet geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, 3 Nisan itibari ile uçuşlara başlanacağını açıklamıştı.İlk uçuş Narekavan Tur- Borajet ortaklığı ile yapılacaktı.

Van-Erivan seferlerinin tanıtımı, 14 Martta tur şirketlerinin yöneticileri, Ermenistan Maliye Bakanı Yardımcısı, ABD Büyükelçiliğinden temsilcilerin de bunduğu bir toplantı ile Erivan’da yapılmıştı.

Borajet’in de 3 Nisan’da başlaması planlanan ancak daha başlamadan durdurulan Erivan-Van seferleri iki ülke arasındaki havayolu ulaşımı iyice zorlaştı.

20 hatta faaliyetteydi

1996 yılında kurulan Armavia Air, 20 hatta faaliyet gösteriyordu. Filosunda 11 uçak bulunuyordu.

Türkiye'ye uçuş seferlerini 2001 yılında başlatan şirket son olarak 2012'de Almanya'nın Frankfurt kentine seferlere başlamıştı.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!