Erken müdahale hayat kurtarıyor

Güncelleme Tarihi:

Erken müdahale hayat kurtarıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 13:42

74 Milyon nüfusu olan Türkiye’de, hastanelere her yıl 90 milyon acil başvurusu yapılıyor. Acil durumun önemine dikkat çeken ve acil müdahale hayat kurtarır mottosu ile hayata geçen, Genel Sağlık Aile Hizmet Paketi Acil 365, Türk sigorta ve sağlık sektörüne yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. 

Haberin Devamı

60 yıllık sigorta tecrübesine sahip Genel Sağlık Hizmetleri A.Ş ile Ankara Sigorta’nın iki yılı aşan fizibilite çalışması sonucunda hayata geçirilen “Genel Sağlık Aile Hizmet Paketi Acil 365,  geçtiğimiz gün “Acil müdahale hayat kurtarır “ sloganıyla tanıtıldı. Acil müdahale ve tedavi hizmetleri konusunda, sağlık alanındaki önemli bir boşluğu doldurmaya aday olan  “Acil 365”  lansmanı; medya, sanat, sivil toplum ve sektör temsilcilerinin katılımıyla, Shangri - La Bosphorus hotel’de gerçekleştirildi.

YILDA 23 BİN ÇOCUK HAYATINI KAYBEDİYOR
Genel Sağlık Aile Hizmet Paketi Acil 365“ tanıtımında, yılda 14 bin bebeğin ve 23 bin çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi. Türkiye'de 3 bin 500 kişinin ev kazalarından, 2 bin kişinin iş kazalarından, 4 bin kişinin de trafik kazalarında hayatını kaybettiği açıklandı. Ölümlerin yüzde 40’nın kalp ve damar hastalıklarından kaynaklandığı bildirilirken, Genel Sağlık Aile Hizmet Paketi Acil 365’in içeriğinin zenginliği kadar, acil durumlarda insanların sağlık kurumlarına ulaşmasındaki tereddüttün, dolayısıyla oluşabilecek zararların ortadan kalkmasını ve acil müdahalenin önemi konusunda toplumda ciddi bir farkındalığın oluşmasını sağlayacağı da vurgulandı. 

Haberin Devamı

GÜNDE 1 LİRAYA SATILIYOR
Genel Sağlık A.Ş. Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, insan sağlığının her şeyden önce geldiğini, sağlık söz konusu olunca detayların teferruat olduğunu belirterek şöyle konuştu; “Günde 1 TL’ ye satışa sunulan bu hizmet, aynı evde yasayan tüm aile bireylerini acil sağlık durumları karşısında güvence altına alıyor. Hangi hastaneye gidelim, bütçemiz yeter mi sorularını düşünmeyecekler.

Acil servislerde yığılmayı ve bu servislerde yaşanan sorunları en aza indirgemeyi hedefliyoruz. İlk kez bir sağlık hizmeti ürüne dönüştürüldü, paketlendi ve eczanelerden, marketlerden alınabilecek hale getirildi. Bu sağlık hizmet paketi, 7/24 doktorlu ambulans ile ilk müdahaleyi doktorun yapmasına olanak tanıyor. Hastaneye gidilen durumlarda ise çıkan masraf için aynı ev içindeki ayrı ayrı her bir aile üyesine beş bin TL’ye kadar ödeme yapılıyor. Üzeri durumlarda ise %30 indirim sağlıyor. Sağlık alanında bu hizmet projesi ile birçok hayat kurtarmayı hedefliyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!