Erkan: Yılı, 30 halka açılmayla kapatırız

Güncelleme Tarihi:

Erkan: Yılı, 30 halka açılmayla kapatırız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2010 00:00

İstanbul Menkul kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan yıl sonuna kadar 25-30 arasında halka arz olabileceğini, yılın ikinci yarısından daha umutlu olduklarını söyledi.

İhlas Holding’in yüzde 95 oranında iştiraki olan Türkiye Gazetesi hisselerinin dün İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işleme açılışındaki gong töreninde konuşan Erkan, halka arz konusunda Anadolu’nun her köşesinden kendilerine davet geldiğini belirterek yeni bir enstürman olarak varantların ay sonuna kadar işleme başlayabileceğini belirtti. İlk aşamada 15’e yakın varantla başlayacaklarını dile getiren Erkan, “Halka arzın yanı sıra, şirketlerin tahvil ihracı, oydan yoksun tahvil veya finansman bonoları gibi sermaye piyasası araçlarına yönelmesi gerekiyor. Yunanistan’la bir borsa yatırım fonu oluşturuldu. Yunanistan tarafında NBG, ekonomideki belirsizlik nedeniyle bunu bir süre başlatmak istememişti. Ancak, bu ay sonuna kadar biter diye umuyoruz” dedi.
Yılın 7’inci halka arzı düzenlenen gong töreninde konuşan İhlas Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Ören ise, holdingdeki inşaat ve pazarlama sektörlerindeki şirketlerinden biri de halka açabileceklerini açıkladı. İhlas Holding’in 5 şirketinin halka açık hale hale geldiğini belirten Ören, “Borsaya yabancı değiliz. Uzun yıllardır bu piyasanın içindeyiz. Bundan sonra da halka arzlar devam edecek. Ancak şirket veya tarih konusunda açıklama yapmak için çok erken” dedi. Halka arzların bu yıla yetişmesinin zor olduğunu, sürecin 2 yılı bulabileceğini belirten Ören, bu halka arzdan elde edilen geliri de faaliyette oldukları sektörlerdeki yatırımların büyütülmesinde kullanacaklarını ifade etti.
İhlas Gazetecilik’in halka arzının şirketin büyüme planlarına katkı yapacağını belirten Ören, özellikle tiraj ve reklam gelirlerinde artış beklediklerini de dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!