Eriğin fiyatı 20 TL'ye düştü

Güncelleme Tarihi:

Eriğin fiyatı 20 TLye düştü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2009 11:04

Örtü altında yetişenin kilosu 90 liradan satılan eriğin, açık bahçelerdeki hasadı başlayınca üreticiden alım fiyatı 20 liraya geriledi.

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Keben köyünde, geçtiğimiz günlerde örtü altında yapılan ilk can eriği hasadının ardından, Atayurt'ta da açıkta yetişen bahçelerde hasat sezonu başladı. Üreticilerden kilosu 20 liraya alınan erikler, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere metropol kentlere gönderiliyor.

İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, açık bahçelerdeki hasat sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Göksu vadisinin mikro klima özelliği nedeniyle Türkiye'de ilk turfanda erik hasadının Silifke'de yapıldığını söyledi.
Yöre köylerindeki açık alanda bulunan bahçelerde hasadın başlamasıyla örtü altında yetişenin kilosu 90 lirayı bulan eriğin üreticiden alım fiyatı 20 liraya düştü.

Gün, vadide Keben başta olmak üzere Sabak, Bükdeğirmeni, Karakaya, Karahacılı, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli, Ortaören ile Silifke'nin Kabasakallı mahallesi ve Atayurt, Atakent, Taşucu beldelerinde erik üretiminin yoğun yapıldığını kaydetti.

Geçen yıl 600 dönüm araziden 5 bin ton erik hasadı yapıldığını ifade eden Gün, bu yıl ise üretim alanının 700 dönüme yükseldiğini ve 6 bin ton rekolte beklediklerini belirtti.

Üreticilere tavsiyelerde bulunan Gün, “Önemli olan alandan elde edilen verimin yüksek olmasıdır. Bunun da yolu gelişen teknolojiyi değerlendirmekten geçer. Bu nedenle bütün çiftçilerimiz teknolojiyi çok iyi değerlendirip, yapılan tarım fuarlarına ve eğitim seminerlerine katılmalı” dedi.

Bu arada, hasadın önümüzdeki haftalarda yoğunlaşmasıyla eriğin kilo fiyatındaki düşüşün devam edeceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!