Erdoğan ve Putin'e 'deri ceket' projesi

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan ve Putine deri ceket projesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2017 22:37

TÜRKİYE Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı Musa Evin, Eylül ayında, Antalya’da Andrey Karlov adına uluslararası judo turnuvası düzenlemek istiyor.

Haberin Devamı

Rusya ile Türkiye arasındaki ‘jet krizinin’ bu ülkeye deri konfeksiyon ihracatına olumsuz etkisini süratle azaltmak istediklerini söyleyen Başkan Evin, “Sektörümüzün bu yıl Rusya’ya ihracatı geçen yıla göre yüzde 30-40 artacağını görüyoruz. Ancak, rakamların kriz öncesi seviyeye daha hızlı dönmesi için iki ülke halkının dostluğunu destekleyecek projeler üretmeliyiz” dedi. Kendisinin aynı zamanda Türkiye Judo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve As Baykanı olduğunu da belirten Musa Evin, şöyle konuştu: “Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin, çok usta bir judocudur. Elim bir terör saldırısıyla hayatını kaybeden sayın Andrei Karlov anısına Antalya’da bir uluslararası Judo turnuvası düzenlemek istiyoruz. Sayın Putin’in, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti ve katılması halinde bu organizasyona çok sıcak baktığını öğrendik. Projemiz gerçekleşirse, sektör olarak turnuvanın sponsoru olacağız ve sayın Putin ve sayın Erdoğan’a Türk deri ceketleri giydireceğiz. Böylece Rusya’da ve Türkiye’de deri ürünlerimize büyük bir ilgi başlatacağımıza inanıyoruz.”

DİZİLER VE ZEYTİNBURNU
Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği olarak, Antalya’da düzenlenen deri fuarına desteklerini artıracaklarını da belirten Musa Evin, “Derneğimizin 330 üyesi var. Bunu 600 üyeye çıkmak istiyoruz. İstanbul Shopping Fest kapsamında Zeytinburnu’nda sokak defileleri ve ayrıca çadır günleri yapacağız. Yurt dışına satılabilen Türk dizilerine de sponsor olmak istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!