Erdoğan taşınınca komşularının ev fiyatları düşecek

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan taşınınca komşularının ev fiyatları düşecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2014 10:26

Erdoğan'ın Ankara Keçiören'deki Subayevleri Mahallesi'nden taşınma kararı almasıyla gözler çevredeki emlak piyasasına çevrildi. Emlakçılar ise fiyatların çok değişmeyeceğini ancak Başbakan'a komşu olan dairelerin fiyatlarının düşebileceğini söylüyor.

Haberin Devamı

Habertürk Gazetesi'nden Arif Akdoğan'ın haberine göre Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Ankara’da 12 yıldır oturduğu Subayevleri Mahallesi’nde sevinç ve üzüntü bir arada yaşanıyor. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesine sevinen mahalle halkı, taşınma kararı alması ile üzüldü. Mahallenin muhtarı Remziye Erdoğan, “Yıllarca Sayın Başbakanımız sayesinde iyi hizmet aldık. Mahallemiz el üstünde tutuldu. İnşallah buradan taşınmaz ve mahallemizde kalır. Biz de Başbakan’dan sonra Cumhurbaşkanı ağırlayan mahalle oluruz” diye konuştu.

FİYATLAR DÜŞMEZ

Erdoğan’ın taşınması sonrası Keçiören’in bu en değerli mahallesinde emlak fiyatlarının izleyeceği seyir de merak konusu oldu. Subayevleri’nde 22 yıldır emlakçılık yapan Sevim Özgün ev fiyatlarının değişmeyeceğini belirterek, “Asla fiyatlarımız başbakan gitti diye değişmez. Biz her zaman değerli bir mahalleydik” dedi. 13 yıldır emlakçı Erdoğan Gönen ise “Aynı kalır; fiyatlar düşmez bizim mahallede. Erdoğan’ın oturduğu evin yanındaki evlerin fiyatı biraz düşer ama daha sonra eski haline gelir. Bizim mahallemiz Keçiören’in en değerli mahallesidir. Başbakan giderse üzülürüz. Ama bizim mahalle her zaman güzel” diye konuştu.

Haberin Devamı

MAHALLE SAKİNLERİ ÜZGÜN

Öte yandan mahallede 25 yıldır hizmet veren taksi durağının çalışanları, Akseki Camisi cemaati ve Erdoğan'ın komşuları da açıklamayla ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Taksici Ziya Uzun, zaman zaman çaya davet ettikleri Erdoğan'ın kendilerini asla kırmadığını, Başbakan'ı gece geç saatlerde bile misafir ettiklerini vurguladı.

Erdoğan'ın halkın içinden biri olduğunu belirten Uzun, taleplerini de rahatlıkla ulaştırabildiklerini söyledi. Taksici Mustafa Yıldırım da Başbakan Erdoğan'ın gitmesini istemediklerini ancak temsil ettiği makam nedeniyle Çankaya Köşkü'nde veya yeni Başbakanlık Binası'nda daha rahat edebileceğini düşündüklerini kaydetti.

"GÜZEL BİR OYLA CUMHURBAŞKANI OLDU"

Erdoğan taşınınca komşularının ev fiyatları düşecek
Üç dönemdir Subayevleri Mahallesi Muhtarlığı görevini yürüten Remziye Erdoğan ise Başbakan Erdoğan'ın aynı zamanda seçmeni olduğuna da işaret ederek, "Burada olmasının mahallemize çok güzel katkıları oldu. Belediyemizden iyi hizmet aldık. Sayın Başbakanımızın burada olması bize çok büyük katkıydı ancak hem sevindim hem üzüntülüyüm. Sevincim şu: Sayın Başbakanımız çok güzel bir oyla Cumhurbaşkanımız oldular. Buradan gitmelerini elbette istemem ama görev gereği gideceklerdir, çok normal. Üzülüyorum mahallemizde olması bize katkıydı. Yolları açık olsun. İnşallah ülkemize ve kendilerine, hepimize hayırlı, uğurlu olur" diye konuştu.

"GİTMESİNİ HİÇ İSTEMİYORUM"
Başbakan Erdoğan ve ailesinin yaşadığı sitenin yanındaki binada dört yıldır oturan Gülperi Gür de Erdoğan'ı korumakla görevli polislerin hepsinin tecrübeli olduğunu ve bu sebeple kendilerini çok güvende hissettiklerini anlattı. Erdoğan'ın gidecek olmasından üzüntü duyduklarını da dile getiren Gür, "Burada kalmasını çok isteriz" dedi.

Erdoğan ile aynı mahallede yaşayanlardan Şennur Ballıcı ise iki yıldır komşuluk yaptıkları Başbakan'ı çok sevdiğini belirterek, "Kendisiyle hiç konuşmadık ancak hep görürdük, hep selamlaşır bizlerle. Kesinlikle gitmesini hiç istemiyorum. Eğer bana sorsalar, hatta bazen görsem de söylesem diyorum, o kadar çok üzülüyorum. Hani ailesinden insan ayrılır, gurbet çeker ya onun gibi. Gitmeyi, onunla aynı semtlerde, bulunduğu yerlerde oturmayı istiyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Erdoğan taşınınca komşularının ev fiyatları düşecek
Mahalle sakinlerinden Ali Osman Cıbır (78) da sık sık camide birlikte namaz için saf tuttukları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gitmekten vazgeçmesinin kendilerini mutlu edeceğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!