Erdoğan’ın mal varlığı Financial Times’ta

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’ın mal varlığı Financial Times’ta
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2006 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mal varlığı ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın villaları ile ilgili tartışmalar dünyanın önde gelen ekonomi gazetelerinden Financial Times’a taşındı. Financial Times gazetesinin haberinde, Başbakan Erdoğan’ın "Gelen baskıların ardından mal varlığını açıkladığını" belirtti.

Gazete, Erdoğan’ın bu adımı, "seleflerinden daha şeffaf bir yönetim sergilediğini göstermek amacıyla" attığı yorumunu yaptı. Erdoğan’ın açıklanan mal varlığının 1.7 milyon YTL olduğunu belirten gazete, Türkiye’de milletvekillerinin mal varlıklarını Meclis Başkanı’na bildirmelerinin zorunlu olduğunu hatırlattı. Haberde bu yüzden toplumun kimi zaman mal bildirimleri konusunda şüpheci olduğu dile getirildi. Financial Times, Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak siyasete atılmadan önce başarılı bir işadamı olduğu yorumunu da yaptı. Gazete, Erdoğan’ın başında bulunduğu AKP’nin de siyasi İslam kökenli bir parti olduğunu ve yolsuzlukların giderilmesi vaadleriyle iktidara geldiğini belirtti. Haberde, hükümetin kendilerinden önceki yönetimlere nazaran bu konuda daha başarılı olduğu ifade edildi. Vincent Boland imzalı haberde ayrıca Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın villalarının da son dönemde Türkiye’de büyük tartışma konusu olduğu dile getirildi. Bu villaların yasa dışı olarak yapıldığını belirten Financial Times, konu ile ilgili tartışmaların da hükümeti rahatsız ettiğini belirtti.

CHP: Başbakan vicdanlarda aklanmadı

CHP
Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın malvarlığının gerçeği yansıtmadığına yönelik davadan beraat ettiğini belirtirken, "Bu karar vicdanlarda aklanan bir karar olmadı. Sünnetten gelen altınlarla malvarlığını meşrulaştırmaya çalıştılar" dedi. Anadol, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında "Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı malvarlığını yeterli buluyor musunuz?" sorusu üzerine şunları söyledi: "Önemli olan malvarlıklarında menkul ve gayrimenkul malvarlıklarının seyridir. Nereden geldiği, nasıl kazanıldığı, nasıl harcandığı ve neye dönüştüğü hareketidir. Sayın Başbakanın malvarlığının gerçeği yansıtmadığı yönünde açılan dava, normal hukuk seyri takip etmedi. Bilirkişi ve savcılar değişti. Hazine avukatlarının temyiz etmemesi üzerine Yargıtay’a bile gitmeden Başbakan beraat etti. Karar hukuksal açıdan kesinleşti ama vicdanlarda aklanan bir karar olmadı. Sünnetten gelen altınlarla, mal varlığını meşrulaştırmaya çalıştılar, soru işaretleri devam ediyor."

Baykal gayrimenkul lideri değil

HÜRRİYET
Gazetesi’nde dün "Erdoğan parada, Baykal gayrimenkulda lider" başlığıyla yayınlanan haberde yanlış bir hesaplama sonucunda CHP Lideri Deniz Baykal’ın 300 dönüm arsası olduğu yer almıştır. Oysa Baykal’ın toplam arazi miktarı 300 değil 40 (dekar) dönümdür. Düzeltir, özür dileriz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!