Erdoğan’ın eşyasıyla 150 milyar topladılar

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’ın eşyasıyla 150 milyar topladılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2005 01:14

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı özel eşyaları, eşi Emine Erdoğan’ın desteğiyle kurulan Üsküdar Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi’ne (TOGEM) gelir sağlamak amacıyla açık artırmada satışa çıkarıldı.

Açık artırmada Erdoğan’ın ayakkabı, palto, pantolon, dolmakalem gibi özel eşyasının yanı sıra kendisine hediye edilen yağlıboya portrelerinin yer aldığı tabloların satışından 150 milyar lirayı aşkın gelir sağlandı.

OCAKTA KURULDU:

İhtiyaç sahibi ailelere gıda, giyim ve ev eşyası gibi yardımlarda bulunmak, muhtaç vatandaşların sağlık sorunlarını çözmek ve psikolojik tedavi sağlamak amacıyla geçtiğimiz ocak ayında açılan TOGEM’in lojistik merkezinin açılışı ve kermesi dün yapıldı. Açılışa Devlet Bakanı Güldal Akşit, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, AKP İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, İstanbul Valisi Muammer Güler’in eşi Neval Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın eşi Özleyiş Topbaş, Türkan Sabancı, Ukrayna Cumhurbaşkanı Yardımcısı Evseeva’nın eşi Larisa Evseeva katıldı.

2 BİN 500 AİLEYE YARDIM:
TOGEM Başkanı ve Emine Erdoğan’ın kardeşinin eşi Saadet Gülbaran, Bu şehrin bir kalbi var’ sloganınıyla kurulan merkezden, şimdiye kadar 2500 muhtaç aileye bağışla toplanan 25 bin parça eşya dağıtıldığını söyledi. Emine Erdoğan da TOGEM’in amacının ‘hizmet ve sevgi dağıtmak’ olduğunu belirterek, ‘TOGEM bize, size, herkese bir kalbimiz olduğunu hatırlatıyor. Bu kalple, yaşadığımız şehrin kalbi olacağımızı söylüyor’ dedi.

Kadife pantolonu 10 milyara satıldı

AÇIK
artırmada, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 5 çift ayakkabısı, 5 pantolonu, bir paltosu, 1 deri kabanı, 1 dolmakalemi, bir hesap makinesi, içinde kendi imzasının bulunduğu altın varak kaplama 10’un üzerinde tepsi ile kendisine hediye edilen ve portrelerinin yer aldığı 5 tablo satışa çıkarıldı. Hüseyin Akar adlı işadamı Erdoğan’ın dolmakalemini 30 milyar, kadife pantolonunu 10 milyar, bir çift ayakkabısını da 6 milyar liraya satın aldı. Akar, 14 milyar liraya satın aldığı Erdoğan’ın yağlı boya bir portresini ise AKP Üsküdar İlçe Başkanlığı’na bağışladı. Erdoğan’ın deri kabanı ise Aysel Toprak tarafından 15 milyar liraya satın alındı.

Hangi eşya kaça gitti

Dolmakalem: 30 milyar lira

Kadife pantolon: 10 milyar lira

Bir çift ayakkabı: 6 milyar lira

Yağlı boya portresi: 14 milyar lira

Deri kaban: 15 milyar lira

Palto: 10 milyar lira

Erdoğan’ın karakalem tablosu: 6 milyar lira
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!