Erdoğan 1 milyon dolarlık Mercedes ile ağırlandı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan 1 milyon dolarlık Mercedes ile ağırlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2005 13:47

Başbakan Tayyip Erdoğan, ‘Türkiye’ye sempatileri var’ diyerek, Türk müteahhitlerini Katar’daki 80 milyar dolarlık yatırım pastasından pay almaya çağırdı. Erdoğan, ‘Gerekirse biz de devreye girer gerekeni yaparız’ dedi. Katar kralı Erdoğan’a 1 milyon dolarlık Mercedes Maybach marka makam aracını tahsis etti

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Katar’daki 80 milyar dolarlık yatırım pastasına gözünü dikti. Erdoğan, ‘Türkiye’ye sempatileri var’ diyerek, Türk müteahhitlerini Katar’daki dev yatırım pastasından pay almaya çağırdı. Erdoğan, Türkiye’deki özelleştirme ihalelerine Katar ve Bahreyn’li zengin yatırımcıları davet etmek için çıktığı Körfez turunun ilk ayağı Katar’da önceki akşam Türk işadamlarıyla bir araya geldi. Katar Başbakanı Abdullah Bin Halifa Al Tani’nin onuruna verdiği akşam yemeğinden bu toplantıya gelen Erdoğan, Katarlıların Türk müteahhitlerinden çok memnun olduklarını belirterek, ‘Bize güveniyorlar’ dedi.

‘Türkiye’ye karşı sempatileri var’ diyen Erdoğan, Katar’da 5 yıllık süreçte 80 milyar dolarlık mütehhitlik projeleri olduğunu belirterek, Türk müteahhitlerinden bu pazara yönelmelerini istedi. Erdoğan, ‘Gerekirse biz de devreye girer gerekeni yaparız’ dedi. Erdoğan, ancak Katar yönetiminin Türk müteahhitlerinin verdiği fiyatları yüksek bulduğuna dikkat çekerek, ‘Bana, ‘Türk müteahhitler kendi ülkelerindeki işçilik maliyetlerini esas alarak fiyat veriyorlar, o zaman da fiyatlar yüksek oluyor’ dediler’ diye konuştu. Erdoğan, Türk müteahhitlerinden bu konuda dikkatli olmalarını da istedi.

DEV İHALE İÇİN DEVREDE

Erdoğan, Katar’daki 1.6 milyar dolarlık bir projeye Amerikalı ortağıyla birlikte giren bir Türk müteahhit için de devreye girdi. ABD’de yaşayan Türk işadamı Mesut Konar’ın, ‘Sponsor firmamızın teminatını kabul etmiyorlar, istedikleri yeni teminatı ise bizim karşılamamız mümkün değil’ diye yakınması üzerine Erdoğan, ‘Bu sorunu biliyorum, konuyu da zaten Katar Başbakanı ile görüştüm’ dedi.

KARDEŞLİ GEZİ:

AKP’li Türk-Bahreyn Dostluk Grubu Başkanı Beşir Hamidi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Katar ve Bahreyn’i kapsayan Körfez gezisine müteahhit kardeşiyle birlikte geldi. Mardin Milletvekili Hamidi, Erdoğan’ın uçağında, kardeşi Tusan Yapı Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Hamidi de geziye katılan işadamlarını taşıyan TOBB’un uçağında yer aldı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’un işadamı olan oğlu, DEİK Türk-Bahreyn İş Konseyi Başkanı, Coşkun Mühendislik Müşavirlik Şirketi Genel Müdürü Osman Yıldırım Coşkun da yine TOBB’un uçağıyla Erdoğan’ın Körfez gezisine katıldı.

1 MİLYON DOLARLIK MAYBACH:

Bu arada Katar Emiri Hamad Bin Halife El Tani, Başbakan Erdoğan’a, dünyanın en pahalı ve lüks otomobillerinden biri olarak bilinen 1 milyon dolarlık bir Maybach tahsis etti. Katar’ı ziyaret eden bir başbakana ilk kez Maybach otomobil tahsis edildiği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!